NEA

Περιφέρεια Αττικής: Τηρούνται όλοι οι υγειονομικοί κανόνες ασφαλείας στις εξετάσεις υποψηφίων οδηγών

Περιφέρεια Αττικής: Τηρούνται όλοι οι υγειονομικοί κανόνες ασφαλείας στις εξετάσεις υποψηφίων οδηγών

Απαρέγκλιτα τηρούνται οι υγειονομικοί κανόνες που επιτάσσει η προστασία από τον κορωνοϊό κατά τις εξετάσεις υποψηφίων οδηγών, υπογραμμίζει με ανακοίνωσή της η Γενική Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών της Περιφέρειας Αττικής με αφορμή δημοσιεύματα.

 

Συγκεκριμένα, ο προϊστάμενος της Γενικής Δ/νσης, Ηλίας Δόλγυρας τονίζει ότι εφαρμόζονται όλα τα ενδεικνυόμενα μέτρα που ορίζονται στις οδηγίες λόγω του Covid-19 και ότι όλες οι ενέργειες έχουν ως πρόταγμα την υγεία και την ασφάλεια των πολιτών και του ανθρώπινου δυναμικού της Περιφέρειας.

 

Ειδικότερα, επισημαίνεται ότι οι θεωρητικές εξετάσεις και οι δοκιμασίες προσόντων και συμπεριφοράς διενεργούνται με τη χρήση μάσκας, γαντιών και αντισηπτικού διαλύματος από το σύνολο των υποψηφίων και των εξεταστών. Επίσης, τηρούνται οι αποστάσεις και όλοι οι κανόνες ασφαλείας μεταξύ των υποψηφίων στις αίθουσες εξετάσεων και εντός του οχήματος. Οι εξεταστικοί χώροι απολυμαίνονται διαρκώς, οι υποψήφιοι οδηγοί υποχρεωτικά κάνουν χρήση αντισηπτικού εισερχόμενοι και εξερχόμενοι των αιθουσών, ενώ γίνεται καθαρισμός και στις εσωτερικές επιφάνειες του οχήματος εξέτασης.

 

Σημειώνεται ότι μόνο δύο αίθουσες εξετάσεων (αντιπεριφέρεια Πειραιά και Νήσων και στο Νότιο Τομέα) που δεν πληρούσαν όλους τους υγειονομικούς κανόνες δεν χρησιμοποιούνται και έχουν ήδη δρομολογηθεί διαδικασίες για την προσαρμογή τους.