NEA

Ξεκινούν τη δράση τους οι Κινητές Ομάδες Επισκέψεων στο Σπίτι

Ξεκινούν τη δράση τους οι Κινητές Ομάδες Επισκέψεων στο Σπίτι

Το επιχειρησιακό σχέδιο για τη δράση των Κινητών Ομάδων Επισκέψεων στο Σπίτι (ΚΟΕΣ), του ΙΣΑ και της Περιφέρειας Αττικής συζητήθηκε μεταξύ άλλων στο πλαίσιο του Δ.Σ. του ΙΣΑ που πραγματοποιήθηκε με τηλεδιάσκεψη.


Ειδικότερα, από σήμερα, Παρασκευή 15 Μαΐου 2020, ξεκινούν οι ΚΟΕΣ τη διενέργεια διαγνωστικών τεστ για τον κορωνοϊό, με  βάση το βάση το στρατηγικό επιδημιολογικό σχέδιο του ΙΣΑ και της Περιφέρειας Αττικής ΕΡΜΗΣ.
Σε πρώτη φάση, έχουν ενεργοποιηθεί 8 από τις συνολικά 15 Κινητές Ομάδες Επίσκεψης στο Σπίτι, οι οποίες είναι στελεχωμένες από εξειδικευμένους Ιατρούς (Πνευμονολόγους, Παθολόγους, Γενικούς Ιατρούς και Καρδιολόγους).
Το ιατρικό προσωπικό, το οποίο θα συνοδεύεται από Νοσηλεύτριες ΠΕ και ΤΕ σε συνεργασία με το τηλεφωνικό κέντρο 1110 του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και της Περιφέρειας Αττικής, θα επισκέπτεται με τις αναγκαίες προφυλάξεις τα ύποπτα περιστατικά, για νόσο Covid-19 και θα προβαίνει σε λήψη δείγματος ρινοφαρυγγικού επιχρίσματος.
Σχολιάζοντας το θέμα, ο Πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης τόνισε τα εξής:

«Βάζουμε στη μάχη για την καλύτερη αντιμετώπιση της πανδημίας ένα δίκτυο εξειδικευμένων γιατρών και νοσηλευτών διευρύνοντας ακόμα περισσότερο το δίχτυ προστασίας για τους πολίτες της Αττικής. Στόχος μας είναι να συνδράμουμε και να ενισχύσουμε, με εξειδικευμένο τρόπο, την εθνική προσπάθεια για την αναχαίτηση της επιδημίας και την προάσπιση της υγείας των πολιτών».