NEA

Φ. Γεννηματά: Θετική ψήφος από το Κίνημα Αλλαγής στη διεύρυνση του κατηγορητηρίου για την πλήρη αποκάλυψη της αλήθειας

Φ. Γεννηματά: Θετική ψήφος από το Κίνημα Αλλαγής στη διεύρυνση του κατηγορητηρίου για την πλήρη αποκάλυψη της αλήθειας

Πράσινο φως από την πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, για τη διεύρυνση του κατηγορητηρίου στην υπόθεση Νovartis. Η κ. Γεννηματά, σε γραπτή δήλωσή της, ενόψει της αυριανής συζήτησης στην Ολομέλεια της Βουλής, αναφέρει ότι το Κίνημα Αλλαγής, που δεν εκβιάζεται και δεν εκφοβίζεται, θα συνεχίσει  αταλάντευτα για την πλήρη αποκάλυψη της αλήθειας και τώρα με τη θετική ψήφο του.

Όπως σημειώνει η κ. Γεννηματά, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ σταμάτησε κάθε έρευνα για το πραγματικό σκάνδαλο του φαρμάκου προκειμένου να υπηρετήσει κομματικές επιδιώξεις σε βάρος πολιτικών αντιπάλων. «Το πολυπλόκαμο παραδικαστικό κύκλωμα, το οποίο γεννήθηκε από τα σπλάχνα μέρους της Δεξιάς, αλλά το στήριξε και το καρπώθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ, έχει έρθει στο φως, με λεπτομέρειες και ονόματα. Αποκαλύπτεται η δομή, ο τρόπος δράσης του και οι αντι-θεσμικές στοχεύσεις του», τονίζει.

Όπως προσθέτει, «όσοι έστησαν και συντόνισαν αυτό το σκοτεινό παρά-κέντρο εξουσίας και επωφελήθηκαν από αυτό θα βρεθούν απολογούμενοι για τις πράξεις τους. Θα δώσουν λόγο για το βαρύ πλήγμα που κατάφεραν στο σώμα του Κράτους Δικαίου και των δημοκρατικών θεσμών».

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής επισημαίνει ότι «από την πρώτη μέρα ξεκαθαρίσαμε πως θα κάνουμε τα πάντα για να διερευνηθεί η υπόθεση και να καταλογιστούν οι ευθύνες όπου κι αν βρίσκονται. Δεν μας διακατέχει δίψα για εκδίκηση, αλλά η κάθαρση είναι εγγύηση για να μην επαναληφθούν ανάλογα φαινόμενα  στο μέλλον.

«Το Κίνημα Αλλαγής που δεν εκβιάζεται και δεν εκφοβίζεται θα συνεχίσει αταλάντευτα για την πλήρη αποκάλυψη της αλήθειας και τώρα με τη θετική του ψήφο στη Βουλή για τη διεύρυνση του κατηγορητηρίου», καταλήγει η κ. Γεννηματά. _Μ.Μ