ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ

Κ. Λουράντος: «Σταυρόλεξο» γραφειοκρατίας η διαδικασία απογραφής προϊόντων προστασίας από τον κορωνοϊό

Κ. Λουράντος: «Σταυρόλεξο» γραφειοκρατίας η διαδικασία απογραφής προϊόντων προστασίας από τον κορωνοϊό

Από τον Χαράλαμπο Πετρόχειλο

 

Με τον ευφάνταστο τίτλο «Απογραφή της... γραφειοκρατίας»! ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής κ. Κώστας Λουράντος σε ανάρτηση του στο facebook επιχειρεί να δώσει μία εικόνα για τις γραφειοκρατικές δυσκολίες που έχει να αντιμετωπίσει ένας φαρμακοποιός που μέσα σε όλα τα άλλα που έχει να κάνει στη δύσκολη καθημερινότητα του στο φαρμακείο προκειμένου να είναι συνεπής με τις υποχρεώσεις τους απέναντι στην πολιτεία και στη συγκεκριμένη περίπτωση, την υποχρέωσή του κάθε τρεις μέρες να προβαίνει σε απογραφή των προϊόντων προστασίας από τους ιούς.

Γράφει λοιπόν ο κ. Λουράντος:

«Απαιτείται λοιπόν η απογραφή των προϊόντων προστασίας από τους ιούς κάθε τρεις μέρες και από τα φαρμακεία !!!

Μπαίνεις στο πρόγραμμα του υπουργείου Ανάπτυξης ... και προσπαθείς να βρεις την τελευταία σου απογραφή..,

Αδύνατον!!!

Οι προηγούμενες απογραφές έχουν ... εξαφανιστεί και το μήνυμα που σου στέλνει το υπουργείο ... κατατοπιστικότατο: «Δεν έχετε πραγματοποιήσει ακόμα κάποια καταχώρηση»!!!

Και τόσο καιρό, σκέπτεσαι το έκανα; Τι καταχωρούσα; Αέρα κοπανιστό;

Δίνεις τόπο στην οργή, προχωράς σε νέα καταχώρηση ... και βρίσκεσαι αντιμέτωπος με την υποσημείωση «αν υπάρχει απόθεμα προϊόντος ΕΕ προέλευσης από διαφορετική χώρα προστίθεται στην δήλωση»!

Τι εννοεί το Υπουργείο; Τον εισαγωγέα ή τον φαρμακοποιό; Ζητά να μάθει από που τα αγοράσαμε εμείς που τα διαθέτουμε, ή από που προήλθαν στην κατοχή του εισαγωγέα! Το πρώτο είναι εύκολο ... αλλά το δεύτερο ... πολύ δύσκολο!

Θεωρείς ότι δεν σε αφορά, δεν έκανες εσύ την εισαγωγή και τελικά αρχίζεις την καταχώρηση ... και βλέπεις πως απογράφεις ένα, ένα είδος χωριστά και όχι όλα μαζί ... Απογράφεις το πρώτο ... το καταχωρείς, μετά το δεύτερο που καταχωρείς επίσης, το τρίτο και ... πάει λέγοντας!

Ήταν που θα αποφεύγαμε αυτή τη γραφειοκρατική διαδικασία ... ήταν που θα αφορούσε μόνο τον πρώτο καιρό που υπήρχαν προβλήματα στην εξεύρεση των πρώτων υλών ... ήταν που το μέτρο θα ήταν προσωρινό ... αλλά όπως πάντα ... ουδέν μονιμότερον του προσωρινού ...

Κάτι που θα γίνει όπως φαίνεται και με τα ... ΦΥΚ! Η δωρεάν διάθεση αυτής της ύλης του φαρμακείου από τα φαρμακεία ... δεν θα αλλάξει ... αφού μάλλον μπήκε για να μείνει .... όπως ο κορωνοϊός!»