NEA

ΗΠΑ: Το CDC σχεδιάζει σαρωτική μελέτη αντισωμάτων SARS-COV-2 σε 25 μητροπολιτικές περιοχές

ΗΠΑ: Το CDC σχεδιάζει σαρωτική μελέτη αντισωμάτων SARS-COV-2 σε 25 μητροπολιτικές περιοχές

Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ (CDC) σχεδιάζουν μια εθνική μελέτη έως και 325.000 ατόμων για να παρακολουθήσουν πώς εξαπλώνεται ο SARS-COV-2 σε ολόκληρη τη χώρα κατά τη διάρκεια του επόμενου έτους και ίσως και για μεγαλύτερο διάστημα από αυτό, δήλωσαν στο Reuters εκπρόσωπος του CDC και ομάδα ερευνητών που μετέχουν στη μελέτη.

 

Από τη Ρούλα Σκουρογιάννη

 

Η μελέτη του CDC, η οποία αναμένεται να ξεκινήσει τον Ιούνιο ή τον Ιούλιο, θα δοκιμάσει δείγματα από αιμοδότες σε 25 μητροπολιτικές περιοχές για αντισώματα που δημιουργήθηκαν όταν το ανοσοποιητικό σύστημα καταπολεμά τον κορωναϊκό, δήλωσε ο Δρ Michael Busch, διευθυντής του μη κερδοσκοπικού Ινστιτούτου Ερευνών Vitalant.

 Ο Δρ Busch ηγείται ενός προκαταρκτικού σταδίου της μελέτης -χρηματοδοτούμενου από το National Heart, Lung and Blood Institute και το National Institute of Allergy and Infectious Diseases- κατά το οποίο ελέγχονται τα πρώτα 36.000 δείγματα.

Το τμήμα της μελέτης που χρηματοδοτείται από το CDC, το οποίο θα ανακοινωθεί επίσημα αυτήν την εβδομάδα, αφορά το πεδίο και το χρονικό πλαίσιο του ελέγχου, λαμβάνοντας δείγματα για 18 μήνες για να διαπιστωθεί πώς εξελίσσονται τα αντισώματα με την πάροδο του χρόνου, δήλωσε η εκπρόσωπος του CDC Kristen Nordlund. Η μελέτη του CDC θα εξετάσει δείγμα αίματος από 1.000 δότες σε καθεμία από τις 25 περιοχές που έχουν επιλεγεί, σε μηνιαία βάση, για 18 μήνες.

Το Vitalant Research Institute -ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που διαχειρίζεται κέντρα αιμοδοσίας και ελέγχου δειγμάτων- θα ηγηθεί, επίσης, της ευρύτερης προσπάθειας.

Οι ερευνητές στοχεύουν να δημοσιεύουν τα αποτελέσματα σε τακτική βάση, δήλωσε ο Nordlund.

Οι μελέτες αντισωμάτων, επίσης γνωστές ως έρευνα οροεπιπολασμού, θεωρούνται κρίσιμες για την κατανόηση της εξάπλωσης μιας επιδημίας και μπορούν να βοηθήσουν στην καθοδήγηση των αποφάσεων σχετικά με τους περιορισμούς που απαιτούνται για τον έλεγχό της.

Η μελέτη του CDC αναμένεται, επίσης, να βοηθήσει τους επιστήμονες να κατανοήσουν καλύτερα εάν η ανοσολογική απόκριση στο SARS-COV-2 μειώνεται με την πάροδο του χρόνου.

 Ο νέος κορωνοϊός έχει μολύνει περισσότερους από 1,5 εκατομμύριο ανθρώπους στις Ηνωμένες Πολιτείες και έχει μέχρι σήμερα στοιχίσει τη ζωή σε περίπου 90.000 Αμερικανούς πολίτες, σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις που μεταδίδει το Reuters.