NEA

Επείγουσα προκαταρκτική εξέταση για το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών

Επείγουσα προκαταρκτική εξέταση για το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών

Επείγουσα έρευνα για την 27χρονη γυναίκα που έμεινε εγκεφαλικά νεκρή μετά τον τοκετό διέταξαν οι αρχές.

Ειδικότερα, σήμερα, Τρίτη 02 Ιουνίου 2020, ο Διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας, Γιάννης Καρβέλης, διέταξε κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση αναφορικά με περιστατικό επιτόκου, η οποία -αφού υπεβλήθη σε καισαρική τομή την 18η Μαΐου 2020- εισήχθη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Π.Γ.Ν.Π., προκειμένου να διερευνηθούν οι συνθήκες, περιστάσεις, αιτίες και τυχόν λάθη και παραλείψεις ιατρικού και λοιπού  προσωπικού.

Εγκεφαλικά νεκρή μετά από τοκετό με καισαρική τομή

Η άτυχη 27χρονη Δώρα από το Βαρθολομιό Ηλείας έφερε στον κόσμο το πρώτο της παιδί, ένα υγιέστατο αγοράκι στις 18 Μαΐου σε δημόσιο νοσοκομείο της περιοχής. Η γυναίκα πήγε στις 18 Μαΐου για να κάνει το προεγχειρητικό έλεγχο για να γεννήσει την επομένη ημέρα με προγραμματισμένο ραντεβού για καισαρική. Ο γιατρός της είπε, όμως, ότι είχε συσπάσεις μήτρας και την έβαλε στο χειρουργείο κάνοντας το τεστ για τον κορωνοϊό, που είναι απαραίτητο σε όλες τις περιπτώσεις, βάσει πρωτοκόλλου.

Λίγο αργότερα γέννησε το αγοράκι, αλλά όπως ενημέρωσαν το σύζυγό της, η 27χρονη υπέστη ανακοπή καρδιάς.

Η γυναίκα εισήχθη εσπευσμένα στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου. Πριν λίγες ημέρες ανακοινώθηκε ότι είναι εγκεφαλικά νεκρή.

Σε δηλώσεις της σε τηλεοπτική εκπομπή, η δικηγόρος της οικογένειας, Γιάννα Παναγοπούλου, ανέφερε ότι η κοπέλα ήταν υγιέστατη, δεν είχε ποτέ κανένα πρόβλημα υγείας ούτε υπήρχε βεβαρημένο ιστορικό. Μάλιστα, όπως είπε η κατάσταση με τον κορωνοϊό της έδωσε εμπιστοσύνη και πίστη στο Δημόσιο σύστημα υγείας και προτίμησε να γεννήσει σε δημόσιο νοσοκομείο. Πήγε στις 18 Μαΐου στο νοσοκομείο, για να υποβληθεί στον προεγχειρητικό και προγεννητικό έλεγχο και την εξέταση για την COVID 19. Όμως ενημέρωσαν το σύζυγό της ότι πρέπει να γίνει ο τοκετός την ίδια μέρα. Πράγματι το κορίτσι γέννησε ένα υγιέστατο αγοράκι, 3.400 γραμμάρια, αλλά ενώ ο γιατρός τους είπε αρχικά ότι είναι καλά στην υγεία της, μετά τους ανακοίνωσε ότι είναι σε κρίσιμη κατάσταση, ότι έχει διασωληνωθεί και ότι εισήχθη στην εντατική, παλεύοντας για τη ζωή της, μέχρι που πρόσφατα η οικογένεια ενημερώθηκε ότι είναι εγκεφαλικά νεκρή.