NEA

Δωρεά της Εκκλησίας της Ελλάδος προς το Εθνικό Σύστημα Υγείας

Δωρεά της Εκκλησίας της Ελλάδος προς το Εθνικό Σύστημα Υγείας

Δωρεά, συνολικού ύψους 97.000 ευρώ, της Εκκλησίας της Ελλάδος προς το Εθνικό Σύστημα Υγείας παραδόθηκε από το Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδας, κ. Ιερώνυμο, στον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια. 

Συγκεκριμένα, κατά την επίσκεψη του υπουργού Υγείας στο Συνοδικό Μέγαρο της Εκκλησίας της Ελλάδος, του παραδόθηκαν 10 μόνιτορ για Μονάδες Εντατικής Θεραπείας και 1 κεντρικός σταθμός παρακολούθησης, δωρεά που προορίζεται για το ΓΝΑ «Γ. Γεννηματάς».

Κατά την τελετή παράδοσης της δωρεάς, ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδας, κ. Ιερώνυμος, ευχαρίστησε τον υπουργό Υγείας αλλά και τον Πρωθυπουργό και τα μέλη της κυβέρνησης για τους έγκαιρους χειρισμούς που βοήθησαν στο να έχουμε όσο το δυνατόν λιγότερα θύματα στη χώρα μας. «Σήμερα, σας προσφέρουμε συμβολικά κάτι που ευχόμαστε να είναι χρήσιμο στα χέρια των ειδικών, των γιατρών, για την αντιμετώπιση των δυσκολιών του έργου τους. Το κάνουμε με πολλή χαρά και συγκίνηση. Δεν ανταποκρίνεται στο μέγεθος της ανάγκης, αλλά είναι συμβολικό και δείχνει ότι είμαστε πλάι σας, σας σκεπτόμαστε και θέλουμε τη συνεργασία», δήλωσε ο κ. Ιερώνυμος.

 «Αποδεικνύετε μέσα στην κρίση, για μία ακόμα φορά, ότι αγαπάτε το ποίμνιό σας και στέκεστε δίπλα στον άνθρωπο», τόνισε ο υπουργός Υγείας  ευχαριστώντας τον Αρχιεπίσκοπο και τα μέλη της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου για την ευγενική δωρεά. «Είμαστε χαρούμενοι γιατί μια τεράστια κρίση Δημόσιας Υγείας, που άλλες χώρες κραταιές, οικονομικά εύρωστες και με πολύ ισχυρά συστήματα υγείας δεν κατάφεραν να αντιμετωπίσουν ικανοποιητικά, κάτι που στοίχισε χιλιάδες ανθρώπινες ζωές, εμείς μπορέσαμε να την αντιμετωπίσουμε».

«Πονάμε για όσους χάθηκαν, αλλά σώθηκαν χιλιάδες ζωές και είμαστε χαρούμενοι για αυτό. Είμαστε πολύ υπερήφανοι για όλους τους εργαζομένους στο Ε.Σ.Υ.. Όλοι μαζί, η Πολιτεία, ο λαός και, βεβαίως, η Εκκλησία, δώσαμε μία μάχη, κάναμε μία μεγάλη προσπάθεια και νομίζω πως εκτιμάται ξανά, έτσι όπως πρέπει, η αξία της ανθρώπινης ζωής».

 

Εξερχόμενος του Συνοδικού Μεγάρου μετά την ολοκλήρωση της τελετής, ο υπουργός Υγείας, δήλωσε μεταξύ άλλων:

«Η στήριξη της Εκκλησίας της Ελλάδος ήταν πάντοτε αμέριστη στο υπουργείο Υγείας, στους ανθρώπους που νοσηλεύονται, σε αυτούς που δεν έχουν, σε αυτούς που δεν μπορούν, στους αναξιοπαθούντες, στις ευπαθείς ομάδες.

Είμαι πολύ χαρούμενος που πήγαμε καλά, με τη βοήθεια όλων και διεφάνη ότι η αλληλεγγύη, η αγάπη και η ομόνοια είναι ανώτερες από όλα αυτά τα οποία δήθεν μας χωρίζουν. Φάνηκε σε αυτή την κρίση Δημόσιας Υγείας που κατέδειξε ξεκάθαρα ότι πάνω απ’ όλα είναι η αξία της ανθρώπινης ζωής και η υγεία των ανθρώπων μας και των οικογενειών μας».

Σχετικά με τη δωρεά, που αφορά εξοπλισμό, που θα πάει στο Νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς, ο κ. Κικίλιας σχολίασε: «Θέλω να θυμίσω πως το Νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς» νοσηλεύει ένα πολύ μεγάλο κομμάτι των ασθενών της Αττικής. Στις εφημερίες του προσέρχονται πολλοί συμπολίτες μας και πραγματοποιεί πολλά χειρουργεία. Έχει ογκολογικά περιστατικά, περιστατικά γενικής χειρουργικής και, επαναλαμβάνω, ότι κυρίως πρόκειται για ανθρώπους οι οποίοι δεν έχουν και δεν μπορούν. Αυτό είναι και το νόημα του Εθνικού Συστήματος Υγείας: να βοηθάει και να στηρίζει αυτούς που δεν μπορούν και αυτούς που δεν έχουν».