ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ

Προετοιμασία δια παν ενδεχόμενο από τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Μαγνησίας

Προετοιμασία δια παν ενδεχόμενο από τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Μαγνησίας

Από τον Χαράλαμπο Πετρόχειλο

Από την επόμενη ημέρα μετά το τέλος της πανδημίας του covid-19, το Δ.Σ του Φαρμακευτικού Συλλόγου Μαγνησίας, μεταξύ των άλλων θεμάτων ασχολήθηκε με την δημιουργία κάρτα μέλους των μελών του καθώς και δημιουργία τράπεζας αίματος για τα μέλη του καθώς και τις οικογένειές του με το σκεπτικό ότι «οι καιροί πού περνάμε θέλουν επαγρύπνηση και κυρίως προφύλαξη από τον covid-19».

Αυτές οι δύο πρωτοβουλίες κρίθηκαν άκρως απαραίτητες να γίνουν αυτήν την περίοδο, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στο DailyPharmaNews o πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Μαγνησίας κ. Κώστας Ματσιόλης, μια και οι φαρμακοποιοί είναι ο μόνος κλάδος από τους ελεύθερους επαγγελματίες που οφείλει να είναι σε συστράτευση σε πιθανή νέα πανδημία του covid-19 και η υποχρεωτική μετακίνησή του έχοντας την κάρτα μέλους θα βοηθήσει αρκετά. «Είχαμε θέμα με την ταυτοποίηση. Ο φαρμακοποιός κατά τη διάρκεια του lockdown έπρεπε να βρίσκεται σταθερά στο χώρο εργασίας του και επομένως βρισκόταν ανά πάσα στιγμή υπό έλεγχο. Παρά τις βεβαιώσεις του Συλλόγου μας πιθανότατα να χρειάζονταν περαιτέρω έλεγχος». Αυτό το ζήτημα λοιπόν δημιουργούσε ένα άγχος στον φαρμακοποιό το οποίο ο Σύλλογος σκέφτηκε να λύσει με την έκδοση κάρτας μέλους του Συλλόγου.

Σε ό,τι αφορά την δημιουργία τράπεζας αίματος, είναι αυτονόητη η ανάγκη δημιουργίας της για να υπάρχει μία επιπλέον πηγή ασφάλειας δια παν ενδεχόμενο.

Ο ΦΣ Μαγνησίας, όπως αναφέρει ο κ. Ματσιόλης προχωρά άμεσα στην υλοποίηση των δύο αυτών αποφάσεών του. Για το θέμα της κάρτας μέλους «ήδη μαζεύουμε τις φωτογραφίες και έχουμε περίπου τις φωτογραφίες από τα τρία τέταρτα των μελών μας».

Η ιδέα, σύμφωνα με τον κ. Ματσιόλη, «προήλθε από μία αντίστοιχη προσπάθεια που είχε κάνει ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής το 2015. Αυτό το είδαμε στο διαδίκτυο και απ’ ό,τι ξέρω δεν έχει προχωρήσει σε ανάλογη ενέργεια κάποιος άλλος φαρμακευτικός σύλλογος. Δεν ξέρω καν εάν στην Αττική έγινε για όλα τα μέλη του Συλλόγου. Σ’ εμάς η απόφαση πέρασε ομόφωνα για όλα τα μέλη του Συλλόγου μας».

Σε ό,τι αφορά την αιμοδοσία «μέχρι τέλους Ιουλίου θα πρέπει να έχουμε αρχικά μία τράπεζα που μέσα από εθελοντές θα συγκεντρώνεται αίμα για τις ανάγκες των μελών του Συλλόγου και των οικογενειών τους».