ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ

Έτοιμη η Μελέτη του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου για τις συμπράξεις - συνενώσεις Φαρμακείων

Έτοιμη η Μελέτη του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου για τις συμπράξεις - συνενώσεις Φαρμακείων

Μετά τις εκλογές για την ανάδειξη νέου Δ.Σ η παρουσίασή της στη Γενική Συνέλευση του κλάδου 

 

Από τον Χαράλαμπο Πετρόχειλο

Με πολύ ενδιαφέρον αναμένεται η παρουσίαση και η συζήτηση της Μελέτης Αποτίμησης συμπράξεων – Συνενώσεων Φαρμακείων στη Γενική Συνέλευση των Φαρμακοποιών η οποία σύμφωνα με τη διοίκηση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου θα πραγματοποιηθεί μετά τις εκλογές για την ανάδειξη νέου Δ.Σ και Πειθαρχικού που έχουν προγραμματιστεί για τις 25 ή 26 Ιουλίου.

Η Μελέτη αυτή που αποφασίστηκε στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΠΦΣ στις 22 Μαΐου 2019 είναι το αποτέλεσμα μιας επίπονης προσπάθειας διάρκειας πλέον του ενός  χρόνου της Επιτροπής Συνενώσεων του Συλλόγου, με την συνεργασία της εταιρείας DELOITTE που αξιολόγησε οικονομοτεχνικά τις απόψεις της επιτροπής και βασίσθηκε σε πανελλαδική έρευνα λειτουργίας των φαρμακείων, αλλά και της νομοθετικής αποτύπωσης των θέσεων της Επιτροπής, που επιμελήθηκε και συνέταξε ο νομικός σύμβουλος του Π.Φ.Σ. κ. Ηλίας Δημητρέλλος.

Η διοίκηση του ΠΦΣ θεωρεί σημαντική εξέλιξη την ολοκλήρωση της μελέτης η οποία μαζί με την προτεινόμενη νομοθετική ρύθμισή  της παρουσιάσθηκε στο  Δ.Σ. του ΠΦΣ στην πρόσφατη συνεδρίασή του και αυτό γιατί, όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή του «για πρώτη φορά υλοποιείται μια ολοκληρωμένη πρόταση για το θέμα αυτό που καλύπτει πλήρως και τους τρείς τομείς που είναι: οι ανάγκες της φαρμακευτικής αγοράς και η πραγματική σημερινή εικόνα των φαρμακείων, η εξειδικευμένη ανάλυση της πρότασης και η αξιόπιστη νομική θέση».

Στόχος αυτής της προσπάθειας  σύμφωνα με τη διοίκηση του ΠΦΣ είναι  η «δημιουργία σύγχρονων και ανταγωνιστικών μονάδων σε ένα ταχύτατα μεταβαλλόμενο περιβάλλον στην Υγεία και την Οικονομία, συντελώντας στην εξάλειψη της αβεβαιότητας χιλιάδων μικρομεσαίων φαρμακείων  και στην οποία  θα συμμετέχουν σε προαιρετική βάση, αποκλειστικά  και μόνο συνάδελφοι φαρμακοποιοί».

Η υλοποίηση της μελέτης ήταν το αποτέλεσμα μίας σημαντικής συλλογικής προσπάθειας για τον ΠΦΣ.

 

.