NEA

Η Gilead διερευνά εισπνεόμενη φόρμουλα πολλά υποσχόμενης θεραπείας για την COVID-19

Η Gilead διερευνά εισπνεόμενη φόρμουλα πολλά υποσχόμενης θεραπείας για την COVID-19

Η Gilead σκοπεύει να προωθήσει τη χορήγηση αντιιικού της φαρμάκου, του remdesivir, καθώς έχει δείξει αποτελεσματικότητα στη θεραπεία της COVID-19, με την εταιρεία να αποκαλύπτει τώρα ότι σκοπεύει να ξεκινήσει άμεσα δοκιμές σε μια νέα εισπνεόμενη σύνθεση της θεραπείας.

 

Από τη Ρούλα Σκουρογιάννη

Το Remdesivir χορηγείται προς το παρόν μέσω ενδοφλέβιας έγχυσης (IV), που σημαίνει ότι οι ασθενείς πρέπει να επισκεφθούν νοσοκομείο για να λάβουν θεραπεία με το φάρμακο.

Για το λόγο αυτό, η Gilead προτείνει το φάρμακο να μπορεί να εισπνευστεί χρησιμοποιώντας ένα νεφελοποιητή, επιτρέποντας στους ασθενείς να λάβουν θεραπεία από το σπίτι ή με άλλο τρόπο εκτός του νοσοκομείου.

Η υλοποίηση αυτού του θεραπευτικού σχεδίου σημαίνει ότι θα μπορούν να αντιμετωπιστούν νωρίτερα τα περιστατικά, κάτι που αποτελεί σημαντικό παράγοντα στην εφαρμογή αντιιικών θεραπειών.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Gilead, Daniel ODay, δήλωσε ότι αυτά τα οφέλη από την πιθανή νέα εισπνεόμενη φόρμουλα «θα μπορούσαν να έχουν σημαντικά οφέλη στον έλεγχο της εξάπλωσης της πανδημίας».

Η κίνηση αυτή της Gilead ακολουθεί τη δημοσίευση της εταιρείας στις αρχές Ιουνίου, σχετικά με τα πολλά υποσχόμενα δεδομένα που έδειξαν ότι το remdesivir βελτίωσε τα κλινικά αποτελέσματα σε ασθενείς με μέτριας βαρύτητας COVID-19 σε σύγκριση με το πρότυπο περίθαλψης.

«Το σύνολο αυτών των δεδομένων δείχνει ότι το remdesivir έχει τη δυνατότητα να παρέχει ουσιαστικό όφελος για τους ασθενείς με COVID-19 και να προσφέρει σημαντική ελπίδα», δήλωσε ο Daniel O ’Day. «Στις τρέχουσες μελέτες μας, θα εργαστούμε για να υλοποιήσουμε αυτήν την ελπίδα και πιθανώς να ωφελήσουμε περισσότερους ασθενείς».

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Gilead επιβεβαίωσε ότι η εταιρεία θα παρακολουθήσει, αυτή την εβδομάδα, υγιείς συμμετέχοντες για τη μελέτη, με στόχο την έναρξη δοκιμών σε ασθενείς με COVID-19 έως τον Αύγουστο.

Δήλωσε, τέλος, ότι η εταιρεία θα αξιολογήσει τη χορήγηση του remdesivir σε πρωιμότερο στάδιο της νόσου, σε συνδυασμό με άλλες θεραπείες, και σε διαφορετικές ομάδες ασθενών.