NEA

Θετικός στον κορωνοϊό ο θρύλος του τένις Νόβακ Τζόκοβιτς

Θετικός στον κορωνοϊό ο θρύλος του τένις Νόβακ Τζόκοβιτς

Θετικός στον κορωνοϊό διαγνώσθηκε ο θρύλος του τένις Νόβακ Τζόκοβιτς, μετά από περιοδεία στα Βαλκάνια όπου εθεάθη στο Βελιγράδι με τον συναθλητή του, επίσης Σέρβο, Νίκολα Γιόκιτς να κυκλοφορούν χωρίς μάσκα και χωρίς καμία προφύλαξη.

Θετική στον κορωνοϊό είναι και η σύζυγος του Τζόκοβιτς ενώ αρνητικά είναι τα παιδιά τους. Ο Τζόκοβιτς κατηγορήθηκε για «απερισκεψία» αλλά και για μη τήρηση των πρωτοκόλλων που ισχύουν διεθνώς κατά την διάρκεια της πανδημίας. Χαρακτηριστικά ο Νικ Κύργιος, ο 2ος καλύτερος παίκτης στην Αυστραλία έκανε αναφορά στο  Twitter για το τουρνουά Adria, χαρακτηρίζοντάς το εντελώς «απερίσκεπτο». «Αυτό συμβαίνει όταν αγνοούνται όλα τα πρωτόκολλα. Και δεν είναι αστείο», είπε χαρακτηριστικά.

 Οι Τζόκοβιτς και Γιόκιτς δεν είναι οι μόνοι που διαγνώσθηκαν θετικοί, με τα το Αndria Tour. Θετικός είναι και ο Βούλγαρος Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ και ο Κροάτης Μπόρνα Τσόριτς.

Ο Τζόκοβιτς εξέφρασε τη λύπη του για το γεγονός και ευχήθηκε, να μην υπάρχουν επιπλοκές για κανένα ενώ δεν παρέλειψε να δικαιολογήσει την διοργάνωση εν μέσω κορωνοϊού  ως έναν τρόπο να δοθεί μήνυμα αλληλεγγύης και συμπόνιας. Το αποτέλεσμα ήταν μάλλον εντελώς το αντίθετο και αρνητικό για τον ίδιο.