ΠΑΘΗΣΕΙΣ & ΘΕΡΑΠΕΙΑ

Sanofi: Παρουσίαση στρατηγικής ανάπτυξης του dupilumab σε νόσους σχετιζόμενες με τη φλεγμονώδη αντίδραση τύπου 2

Sanofi: Παρουσίαση στρατηγικής ανάπτυξης του dupilumab σε νόσους σχετιζόμενες με τη φλεγμονώδη αντίδραση τύπου 2

Στελέχη των τομέων Έρευνας και Ανάπτυξης και εμπορικών δραστηριοτήτων της Sanofi προέβησαν σε μια επισκόπηση της στρατηγικής ανάπτυξης για το dupilumab -στην τρίτη στη σειρά από τις συνολικά πέντε εκδηλώσεις που διοργανώνονται- με στόχο την ανάδειξη της προόδου που έχει σημειώσει η εταιρεία στο πεδίο Έρευνας και Ανάπτυξης.

 

Όπως ανακοινώθηκε το Δεκέμβριο του 2019, η Sanofi αναμένεται να πετύχει ισχυρή ανάπτυξη για το dupilumab, φιλοδοξώντας ότι θα ξεπεράσει τα 10 δισεκατομμύρια δολάρια, σε μέγιστες πωλήσεις χάρη στο μοναδικό μηχανισμό δράσης του φαρμάκου που στοχεύει την οδό της φλεγμονώδους αντίδρασης τύπου 2. Η Sanofi αναπτύσσει και διαθέτει εμπορικά το dupilumab από κοινού με τη Regeneron, στο πλαίσιο μιας διεθνούς συμφωνίας συνεργασίας.

 

«Στοχεύοντας την ιντερλευκίνη-4 και την ιντερλευκίνη-13, ο μηχανισμός δράσης του dupilumab είναι ο πλέον κατάλληλος για να συμβάλει στην αντιμετώπιση νόσων που σχετίζονται με την εκδήλωση της φλεγμονώδους αντίδρασης τύπου 2», δήλωσε ο John Reed, M.D., Ph.D., Global Head of Research and Development της Sanofi. «Ενώ η ατοπική δερματίτιδα και το άσθμα αποτελούν τις  νόσους στις οποίες εγκρίθηκε αρχικά η χρήση του dupilumab, αναδύονται σπουδαίες ευκαιρίες σε πολλές νόσους όπου η φλεγμονώδης αντίδραση τύπου 2 διαδραματίζει κεντρικό ρόλο. Γι’ αυτόν το λόγο, επιδιώκουμε με επιμονή την κλινική αξιολόγηση πρόσθετων ενδείξεων σε νόσους όπου οι ασθενείς αναμένουν επειγόντως λύσεις για τις ανεκπλήρωτες ιατρικές ανάγκες τους».

 

Στην παρουσίαση, περιεγράφηκαν αναλυτικά πέντε επιπρόσθετες πιθανές θεραπευτικές κατηγορίες για το dupilumab, οι οποίες είναι:

 

  • Ηωσινοφιλική Οισοφαγίτιδα
  • Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια (ΧΑΠ) με ένδειξη φλεγμονώδους αντίδρασης τύπου 2
  • Οζώδης κνήφη
  • Χρόνια αυθόρμητη κνίδωση
  • Πομφολυγώδες πεμφιγοειδές

 

Οι παραπάνω δυνητικές χρήσεις βρίσκονται υπό έρευνα και η ασφάλεια και η αποτελεσματικότητα του dupilumab σε οποιαδήποτε από αυτές τις ενδείξεις δεν έχουν αξιολογηθεί από καμία ρυθμιστική αρχή.

 

Στη διαδικτυακή εκδήλωση για τους επενδυτές, ομιλητές της Sanofi ήταν οι εξής:

  • Brian Foard, Global Head, Dupixent Franchise
  • Frank Nestle, Global Head of Research, Immunology & Inflammation
  • Naimish Patel, Global Head of Development, Immunology & Inflammation
  • John Reed, Global Head of Research and Development

Στη συνεδρία Ε&Α, συμμετείχαν ο Chief Executive Officer της Sanofi, Paul Hudson, ο Jean-Baptiste de Chatillon, Chief Financial Officer της Sanofi, καθώς και ο Bill Sibold, Global Head of Specialty Care.

Μπορείτε να αναζητήσετε πρόσθετες πληροφορίες σχετικά με την παρουσίαση για το dupilumab εδώ