NEA

Χουμπέι: Μετά τον κορωνοϊό, πλημμύρες και κατολισθήσεις

Χουμπέι: Μετά τον κορωνοϊό, πλημμύρες και κατολισθήσεις

Κατολίσθηση έθαψε ζωντανούς εννέα ανθρώπους σήμερα στην κεντρική επαρχία Χουμπέι της Κίνας, σύμφωνα με την εφημερίδα Ημερησία του Λαού και το πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα, καθώς οι καταρρακτώδεις βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών έχουν προκαλέσει πλημμύρες και κατολισθήσεις στις οποίες έχουν χάσει τη ζωή τους κάπου 120 άνθρωποι.

 

Η κατολίσθηση σημειώθηκε στην κομητεία Χουάνγκμεϊ τις πρώτες πρωινές ώρες και βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση έρευνας και διάσωσης, σύμφωνα με τα δύο μέσα ενημέρωσης.

 

Από την 1η ως την 7η Ιουλίου, η συνολική κατακρήμνιση στις επαρχίες Χουμπέι, Ανχούι, Τζετζιάνγκ και Τσονγκτσίνγκ έφθασε στο υψηλότερο επίπεδο που έχει καταγραφεί αυτή την εποχή του χρόνου από το 1961, σε ορισμένες περιοχές μάλιστα ήταν διπλάσια ως τριπλάσια του φυσιολογικού για την εποχή, σύμφωνα με την κινεζική εθνική μετεωρολογική υπηρεσία.

 

Σύμφωνα με τη δημόσια τηλεόραση, σε πολλές περιοχές το επίπεδο συναγερμού για τον κίνδυνο πλημμυρών αυξήθηκε από τις αρχές στο τρίτο επίπεδο της τετράβαθμης κλίμακας.

 

Ως την Παρασκευή, οι αρχές έκαναν λόγο για 119 νεκρούς και αγνοούμενους εξαιτίας των πλημμυρών και των κατολισθήσεων στις πληγείσες περιοχές.

 

Στην Ουχάν, πρωτεύουσα της επαρχίας Χουμπέι, όπου άρχισε η παγκόσμια πανδημία του κορωνοϊού τον Δεκέμβριο, η βροχόπτωση έφθασε σε επίπεδο-ρεκόρ 426 χιλιοστών την Κυριακή, σύμφωνα με την Ημερησία της Κίνας.