NEA

Τηλεδιάσκεψη σήμερα στο Μαξίμου για τους ελέγχους για τον κορωνοϊό

Τηλεδιάσκεψη σήμερα στο Μαξίμου για τους ελέγχους για τον κορωνοϊό

Συναγερμό σήμαναν στις ελληνικές Αρχές τα χτεσινά 50 νέα κρούσματα του νέου κορωνοϊού -μεγάλο μέρος των οποίων είναι εισαγόμενα- και άμεσα αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί τηλεδιάσκεψη υπό τον πρωθυπουργό στο Μαξίμου, σήμερα στις 12:30, σχετικά με τους ελέγχους και τη διαχείριση της αύξησης των περιστατικών λοίμωξης από τη νόσο COVID-19.

Στην τηλεδιάσκεψη, συζητηθεί η πορεία υλοποίησης του Επιχειρησιακού Σχεδίου ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Στο σχέδιο συμμετέχουν στελέχη από τα Σώματα Ασφαλείας και τις Ένοπλες Δυνάμεις ώστε να ενισχυθεί το δυναμικό των μικτών κλιμακίων, υπό τον επιχειρησιακό συντονισμό της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Ποιοι θα συμμετέχουν στη σύσκεψη στο Μαξίμου για τον κορονοϊό

Το σχέδιο για τους ελέγχους και κατανομή των δυνάμεων απ’ όλα τα Σώματα, που θα συζητηθεί στο Μαξίμου σήμερα, θα παρουσιάσει ο Νίκος Χαρδαλιάς, ενώ τα στοιχεία της λειτουργίας του Συστήματος στοχευμένης δειγματοληψίας θα παρουσιαστούν από τον καθηγητή της Επιστήμης των Δεδομένων και Λειτουργιών, Κίμωνα Δρακόπουλο.

Αναλυτικά, στην τηλεδιάσκεψη θα συμμετέχουν ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης, ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Λευτέρης Οικονόμου, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, Αρμόδιος για τον Συντονισμό του Κυβερνητικού 'Εργου Ακης Σκέρτσος, ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, ο γενικός γραμματέας του πρωθυπουργού Γρηγόρης Δημητριάδης, ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Υγείας Παναγιώτης Πρεζεράκος, ο γενικός γραμματέας Συντονισμού Εσωτερικών Πολιτικών Θανάσης Κοντογεώργης, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος, ο αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Μιχαήλ Καραμαλάκης, ο αρχηγός του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής Θεόδωρος Κλιάρης, ο διευθυντής του Γραφείου του Πρωθυπουργού στη Βουλή Μιχάλης Μπεκίρης, ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας και ο καθηγητής της Επιστήμης των Δεδομένων και Λειτουργιών Κίμωνας Δρακόπουλος.

 

Το προφίλ των 50 νέων κρουσμάτων της Πέμπτης 9 Ιουλίου

Τα στοιχεία γεωγραφικής κατανομής της επιδημιολογικής έκθεσης στις 9/07/2020, που δημοσιεύτηκαν από τον ΕΟΔΥ, αναφέρουν αναλυτικά:

Σήμερα, 09/07/2020, δηλώθηκαν πενήντα (50) επιπλέον κρούσματα, αναλυτικότερα:

  • είκοσι τέσσερα (24) κρούσματα κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας,
  • τρία (3) εισαγόμενα κρούσματα, τα οποία προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο
  • δύο (2) κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Καβάλας, 
  • ένα (1) κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Χαλκιδικής,
  • επτά (7) κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Αττικής,
  • έξι (6) κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Θεσσαλονίκης, 
  • έξι (6) κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Ξάνθης,
  • ένα (1) κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Ροδόπης

 

Καμπανάκι κινδύνου για τα απαράδεκτα φαινόμενα χαλάρωσης και από το Στέλιο Πέτσα

Κατά τη χτεσινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο Στέλιος Πέτσας προειδοποίησε για τους κινδύνους που κρύβει η χαλάρωση της τήρησης των μέτρων πρόληψης: «Ο μεγαλύτερος κίνδυνος αυτή τη στιγμή, δεν είναι από το εξωτερικό. Είναι στο εσωτερικό. Είναι τα απαράδεκτα φαινόμενα χαλάρωσης. Διότι ο κορονοϊός δεν έφυγε. Είναι εδώ και τρέφεται από τη χαλάρωσή μας. Ας μην του κάνουμε τη χάρη. Είναι απολύτως απαραίτητο, ιδίως τώρα, που έχει σε μεγάλο βαθμό αποκατασταθεί η κοινωνική και επαγγελματική ζωή, τώρα, που λόγω καλοκαιριού έχουν αυξηθεί οι μετακινήσεις μας σε διάφορες περιοχές της χώρας, τώρα, που έχουν ξεκινήσει διάφορες εκδηλώσεις στις πόλεις και στα χωριά μας, επαναλαμβάνω, είναι απολύτως απαραίτητο, να είμαστε διπλά προσεκτικοί» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Προειδοποίηση για νέα μέτρα από τον κ. Πέτσα

«Είμαστε αποφασισμένοι να δείξουμε ότι πρέπει να τηρηθούν τα μέτρα. Θέλουμε να δείξουμε ότι η πολιτεία είναι εκεί να αναδείξει προβλήματα καταστρατήγησης αυτών των κοινών κανόνων ώστε να αποκαλυφθούν οι επιπόλαιοι» είπε ο κ. Πέτσας και διαμήνυσε: «είμαστε έτοιμοι να λάβουμε οποιαδήποτε αναγκαία μέτρα» τα οποία «θα τα εξετάσουμε μετά το Σαββατοκύριακο».

 

Ρ.Σ.