NEA

Κάνει πάρτι ο γείτονάς σας; Καλέστε την αστυνομία

Κάνει πάρτι ο γείτονάς σας; Καλέστε την αστυνομία

Αυτά δήλωσε η υπουργός Εσωτερικών της Βρετανίας Πρίτι Πατέλ

Η υπουργός Εσωτερικών της Βρετανίας Πρίτι Πατέλ δήλωσε σήμερα ότι εκείνη θα καλούσε την αστυνομία, αν οι γείτονές της έκαναν πάρτι, καθώς το σωστό είναι να αναφέρεις στις αρχές τους ανθρώπους που μπορεί να εξαπλώνουν την COVID-19 αψηφώντας τα νέα περιοριστικά μέτρα που επιβλήθηκαν στη χώρα όσον αφορά τις συναθροίσεις, οι οποίες απαγορεύεται να ξεπερνούν τους έξι ανθρώπους.

«Αν έβλεπα κάτι που θα θεωρούσα ανάρμοστο, τότε πολύ ειλικρινά (λέω ότι) θα έπαιρνα όντως την αστυνομία», δήλωσε στο Sky News.

«Το θέμα δεν είναι να καρφώσεις τους γείτονες, πιστεύω ότι είναι να αναλάβουμε προσωπικά την ευθύνη μας. Αν γίνεται ένα μεγάλο πάρτι, είναι σωστό να καλέσεις την αστυνομία», σημείωσε.

Σε δηλώσεις που έκανε παράλληλα στο BBC TV, η υπουργός Εσωτερικών δήλωσε ότι υπάρχουν διαθέσιμα διαγνωστικά τεστ για την COVID-19 σε τοπικό επίπεδο, την ώρα που διάφορα δημοσιεύματα που κυκλοφορούν αναφέρουν ότι αυτοί που ζουν σε εστίες του νέου κορωνοϊού και το προσωπικό νοσοκομείων και ιδρυμάτων περίθαλψης πασχίζουν για να μπορέσουν να κάνουν διαγνωστικό τεστ.

«Η πλειονότητα των τεστ είναι διαθέσιμη σε ακτίνα 10 μιλίων (16 χιλιόμετρα)», δήλωσε στο BBC TV, αν και παραδέχθηκε ότι σε ορισμένες ακραίες περιπτώσεις δεν θα μπορέσει να βρει κάποιος το διαγνωστικό τεστ εντός της ακτίνας αυτής. (Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)