NEA

Συνεργασία ΕΟΔΥ με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας στο προσωρινό ΚΥΤ στο Καρά Τεπέ Λέσβου

Συνεργασία ΕΟΔΥ με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας στο προσωρινό ΚΥΤ στο Καρά Τεπέ Λέσβου

Από την πρώτη στιγμή ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) με πολυμελές κλιμάκιο και επικεφαλής Πρόεδρο κ. Παναγιώτη Αρκουμανέα βρίσκεται στο νησί της Λέσβου, προστατεύοντας τη δημόσια υγεία, διασφαλίζοντας τον περιορισμό της νόσου Covid-19.

Στο πλαίσιο αυτό αναπτύσσει ένα καθορισμένο επιχειρησιακό σχέδιο, αντιμετώπισης της υγειονομικής κρίσης  το οποίο περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τη διεξαγωγή μαζικών τεστ στον πληθυσμό και τη δημιουργία χώρων υγειονομικής περίθαλψης στο προσωρινό ΚΥΤ του Καρά Τεπέ.

Για την αποτελεσματικότερη υλοποίηση του επιχειρησιακού σχεδίου ο ΕΟΔΥ βρίσκεται σε απόλυτο συντονισμό με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

Τόσο η υλοποίηση των δράσεων όσο και η εφαρμογή των πρωτοκόλλων λαμβάνει χώρα μέσα από την διαρκή και στενή συνεργασία του ΕΟΔΥ με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

Σημαντική είναι και η συνδρομή της Νορβηγικής Κυβέρνησης, με την αποστολή πολυάριθμης και έμπειρης ομάδας ιατρών και νοσηλευτών, καθώς και υγειονομικού υλικού στο νησί, προκειμένου να ενισχύσουν την προσπάθεια υπό τον συντονισμό του ΕΟΔΥ.