NEA

Ξανθός προς Εξαδάκτυλο: «Προσβολή για τον ιατρικό κόσμο να είστε "βασιλικότερος του Βασιλέως"»

Ξανθός προς Εξαδάκτυλο: «Προσβολή για τον ιατρικό κόσμο να είστε

Σκληρή και σε υψηλούς τόνους υπήρξε η απάντηση του Βουλευτή και Τομεάρχη Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέα Ξανθού, στον Πρόεδρο του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ), Αθανάσιο Εξαδάκτυλο, όταν ο τελευταίος, στο πλαίσιο του  Forum για την Υγεία της Helexpo-ΔΕΘ, την Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου, προέβη σε μια δήλωση, την οποία ο κ. Ξανθός χαρακτήρισε «πολιτικά προκλητική και τοξική».

 

Πιο συγκεκριμένα, ο Πρόεδρος του ΠΙΣ, κ. Εξαδάκτυλος, είπε επί λέξει: «Είμαστε τυχεροί που αυτή η κρίση μας βρήκε το 2019 και όχι το 2018»

 

Απαντώντας του ο Βουλευτής και Τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέας Ξανθός, απαίτησε να την ανακαλέσει, τόνισε ότι με την απρέπεια αυτή ο κ. Εξαδάκτυλος προσβάλλει όχι μόνο το πολιτικό σύστημα και την αξιωματική αντιπολίτευση, αλλά ταυτόχρονα τον ιατρικό κόσμο και την Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας (της οποίας είναι μέλος), εμφανιζόμενος ως «βασιλικότερος του βασιλέως» απέναντι στην κυβέρνηση.

 

Συνεχίζοντας, λάβρος εναντίον του προέδρου του ΠΙΣ, ο κ. Ξανθός απαίτησε να πάρει πίσω τη δήλωσή του ο κ. Εξαδάκτυλος, τονίζοντας: «Πραγματικά, δεν μπορώ να καταλάβω αυτή τη στάση που απαξιώνει και το κύρος της επιτροπής, διότι η επιτροπή δε θέλει ανθρώπους που δίνουν επιστημονική συνηγορία σε πολιτικές αποφάσεις. Θέλει συγκροτημένη τοποθέτηση που να πείθει την κοινωνία. Με αυτές τις τοποθετήσεις, κ. Εξαδάκτυλε, προσβάλετε και τον ιατρικό κόσμο και τη θέση την οποία κατέχετε».

 

Ρ.Σ.