NEA

Ρεκόρ κρουσμάτων σε τρεις Πολιτείες των ΗΠΑ

Ρεκόρ κρουσμάτων σε τρεις Πολιτείες των ΗΠΑ

Τρεις Πολιτείες των ΗΠΑ κατέγραψαν σήμερα ρεκόρ 24ωρου στον αριθμό των κρουσμάτων της Covid-19, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία.

Στη Γιούτα (πληθυσμός 3,2 εκατομμύρια), ο κυβερνήτης ανακοίνωσε ότι η Πολιτεία έσπασε το προηγούμενο ρεκόρ, καταγράφοντας 1.198 νέα κρούσματα μέσα σε μία ημέρα. Στη Νότια Ντακότα (885.000 κάτοικοι), τα κρούσματα ήταν 463 και στη Μοντάνα (περίπου 1 εκατ. κάτοικοι) 330.

Οι μολύνσεις στις ΗΠΑ παρουσιάζουν αύξηση το τελευταίο διάστημα. Τις τελευταίες επτά ημέρες έχουν αυξηθεί σε ποσοστό 13% σε σύγκριση με το αμέσως προηγούμενο επταήμερο, σύμφωνα με μια ανάλυση του πρακτορείου Reuters. Κατά μέσο όρο, σε όλες τις ΗΠΑ, καταγράφονται καθημερινά περίπου 44.000 νέα κρούσματα και 700 θάνατοι.

Τα κρούσματα αυξάνονται επίσης ταχύτατα στο Ουισκόνσιν, όπου την Τρίτη ο κυβερνήτης κήρυξε κατάσταση έκτακτης υγειονομικής ανάγκης και παράτεινε το μέτρο της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας μέχρι τον Νοέμβριο.

Οι ΗΠΑ κρατούν το αρνητικό ρεκόρ των θανάτων από την Covid-19 παγκοσμίως, με περισσότερα από 200.000 θύματα. (Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)