NEA

Διαδικτυακή Ημερίδα της ΕΛΛΟΚ για τον Αιματολογικό Καρκίνο

Διαδικτυακή Ημερίδα της ΕΛΛΟΚ για τον Αιματολογικό Καρκίνο

Η Ελληνική Ομοσπονδία Καρκίνου - ΕΛΛΟΚ διοργανώνει διαδικτυακή ημερίδα με σκοπό να πληροφορήσει τους 40 συλλόγους ασθενών που εκπροσωπεί σ' όλη την Ελλάδα, αλλά και το γενικό κοινό στα θέματα πρόληψης, έγκαιρης διάγνωσης, θεραπείας και αποκατάστασης του αιματολογικού καρκίνου και με την βοήθεια διακεκριμένων επιστημόνων να παρουσιάσει τις τελευταίες επιστημονικές εξελίξεις στον αιματολογικό καρκίνο.

Αιματολογικός Καρκίνος - Η επόμενη μέρα


Η θεματολογία της ημερίδας εστιάζει στην πρόληψη, στην αναγνώριση των συμπτωμάτων των συχνότερων μορφών αιματολογικού καρκίνου, στην ανάγκη άμεσης και έγκαιρης αντιμετώπισης και την ευαισθητοποίηση του κοινού.

Επίσης, προσεγγίζει τις ιδιαιτερότητες του αιματολογικού καρκίνου στην παιδική και νεανική ηλικία και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι ασθενείς σε αναμονή μεταμόσχευσης και μετά. Παράλληλα, θα δοθεί έμφαση στην ανάγκη ενσωμάτωσης στη θεραπεία, της φυσικής και ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης των ασθενών για την ομαλή επανένταξή τους στη κοινωνική ζωή και την εργασία.
 
Η επιστημονική διαδικτυακή ημερίδα (webinar) πραγματοποιείται με την Αιγίδα της Επιστημονικής Εταιρείας: Ελληνική Εταιρεία Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας (ΕΕΑΟ). 

Η ημερίδα θα μεταδοθεί ζωντανά (livestreaming) από τη σελίδα του Facebook της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καρκίνου, από την επίσημη ιστοσελίδα της και από το επίσημο κανάλι της στο Youtube.