NEA

«Μονόδρομος η μάσκα». Διαδικτυακή ημερίδα του ΙΣΘ στο πλαίσιο των δράσεων #εμβολιαΖΩ_ΜΕ_ΜΑΣΚΑ

«Μονόδρομος η μάσκα». Διαδικτυακή ημερίδα του ΙΣΘ στο πλαίσιο των δράσεων #εμβολιαΖΩ_ΜΕ_ΜΑΣΚΑ

Σε #εμβολιαΖΩ_ΜΕ_ΜΑΣΚΑ μετονομάζει φέτος ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης (ΙΣΘ) τις καθιερωμένες ετήσιες δράσεις #εμβολιάζω, με στόχο να συνεισφέρει στην πρόληψη και στην αντιμετώπιση του SARS-COV-2.

Στο πλαίσιο των δράσεων θα πραγματοποιηθεί στις 3 Οκτωβρίου (10:30 πμ) διαδικτυακή επιστημονική ημερίδα με σκοπό να επισφραγιστεί με επιστημονικό τρόπο από τα χείλη ειδικών ότι η χρήση της μάσκας είναι ακίνδυνη για τα παιδιά και τους ενήλικες κι εμποδίζει σε μεγάλο βαθμό τα νοσήματα που μεταδίδονται με τα σταγονίδια του αέρα, όπως ο κορωνοϊός. Η εκδήλωση θα μεταδοθεί από την ιστοσελίδα του ΙΣΘ www.isth.gr.

«Στην εποχή όπου απειλείται η δημόσια υγεία από τον κορωνοϊό, ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης βγαίνει μπροστά, για μία ακόμη φορά, «στην πρώτη γραμμή της μάχης» για την πρόληψη και αντιμετώπισή του», επισημαίνει ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Νίκος Νίτσας  και προσθέτει: «Οι εξάρσεις και οι υφέσεις της πανδημίας στην Ελλάδα, εν αναμονή του εμβολίου που θα προστατεύσει την ανθρωπότητα όπως έχει συμβεί στο παρελθόν με άλλες νόσους, επιβάλλει στον ιατρικό κόσμο να ενημερώνει και να κινητοποιεί δυνάμεις συνεχώς -όπως κάνει εδώ και καιρό ο ΙΣΘ- ώστε να μηδενίσουμε, μαζί και ο καθένας χωριστά, τον κίνδυνο να ζήσουμε καταστάσεις γειτονικών χωρών και μάλιστα με πολύ καλύτερο εθνικό σύστημα υγείας».

Την ημερίδα θα χαιρετίσει ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, ενώ τη συζήτηση θα συντονίσει ο κοσμήτορας της Σχολής Επιστημών Υγείας του ΑΠΘ Θεόδωρος Δαρδαβέσης. Θα μιλήσουν ο πρόεδρος της Ελληνικής Παιδοπνευμονολογικής Εταιρείας Ιωάννης Τσανάκας, ο πρόεδρος της Εταιρείας Νοσημάτων Θώρακος Ελλάδος Ηρακλής Τιτόπουλος και ο καθηγητής του Τμήματος Χημικών Μηχανικών ΑΠΘ  Βασίλης Ζασπάλης.

Μετά το πέρας της εκδήλωσης, μικρός αριθμός μελών του ΙΣΘ με τα κατάλληλα μέσα ατομικής προστασίας θα κάνουν γρήγορο βάδην από τα γραφεία του συλλόγου μέχρι τις «Ομπρέλες» και στον τερματισμό, πνευμονολόγοι με οξύμετρα θα μετρήσουν στους συμμετέχοντες τα επίπεδα κορεσμού του αίματος σε οξυγόνο, ύστερα από έντονη δραστηριότητα με χρήση μάσκας.