ΥΓΕΙΑ & ΕΥΕΞΙΑ

«Τηρούμε αποστάσεις...αλλά όχι από τον γιατρό μας»: Εκστρατεία Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο του Προστάτη

«Τηρούμε αποστάσεις...αλλά όχι από τον γιατρό μας»: Εκστρατεία Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο του Προστάτη

Σύμφωνα με τα διεθνή στοιχεία, ο καρκίνος του προστάτη αποτελεί τη συχνότερη μορφή καρκίνου στους άνδρες και τη δεύτερη πιο θανατηφόρα. Πρόκειται για ένα σοβαρό θέμα υγείας που αντιμετωπίζουν κυρίως οι αναπτυγμένες χώρες λόγω των αυξημένων ποσοστών ανδρών μεγαλύτερης ηλικίας στο γενικό πληθυσμό.

 

1 στους 8 άντρες εκδηλώνει καρκίνο του προστάτη

Ειδικότερα, υπολογίζεται ότι ένας (1) στους οκτώ (8) άνδρες θα εκδηλώσει καρκίνο του προστάτη κάποια στιγμή στη ζωή του, ενώ μετά την ηλικία των 50, ο κίνδυνος αυξάνεται εκθετικά προϊούσης της ηλικίας. Εάν ο καρκίνος του προστάτη διαγνωστεί σε αρχικό στάδιο, το ποσοστό επιβίωσης στην πενταετία αγγίζει το 100%. Αντίθετα, εάν διαγνωστεί σε μεταστατικό στάδιο, το ποσοστό αυτό μειώνεται στο 30%.

Λόγω της πανδημίας COVID-19 η Ευρωπαϊκή Ουρολογική Εταιρεία εξέδωσε συστάσεις για την προτεραιοποίηση των διαγνωστικών και θεραπευτικών παρεμβάσεων. Βάσει των οδηγιών αυτών, πολλοί ασθενείς με καρκίνο του προστάτη ανήκουν σε ομάδες ενδιάμεσου και υψηλού κινδύνου υποτροπής και θανάτου και η θεραπεία τους δεν πρέπει να καθυστερεί.

  «Τηρούμε αποστάσεις…αλλά όχι από τον γιατρό μας»

Αυτό είναι το κεντρικό μήνυμα της εκστρατείας ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης που υλοποιεί η Astellas Ελλάδος.

Στόχος της εκστρατείας είναι η παρότρυνση των ασθενών με καρκίνο του προστάτη να επισκεφθούν τον εξειδικευμένο γιατρό τους και να συνεχίσουν με συνέπεια τη θεραπεία τους.

Παράλληλα, σε μια ιδιαίτερη περίοδο λόγω πανδημίας, όπου η  ανάγκη για ενημέρωση και ο τακτικός έλεγχος κρίνεται απαραίτητος, η Astellas Ελλάδος αναλαμβάνει την πρωτοβουλία μέσω της εκστρατείας, να ενημερώσει και να ενθαρρύνει το κοινό, ώστε να μην κρατάει αποστάσεις από τον γιατρό του, αλλά σε συνεργασία μαζί του, να συνεχίσει να λαμβάνει την απαιτούμενη θεραπεία για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της νόσου.

Αναφερόμενος στην εκστρατεία, ο Πρόεδρος ΔΣ & Διευθύνων Σύμβουλος της Astellas, Χαράλαμπος Ναρδής, τόνισε σχετικά: «Πρωταρχικός μας στόχος στην Astellas, είναι να συνεισφέρουμε στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ασθενών, μέσω καινοτόμων φαρμάκων και θεραπειών. Με την εκστρατεία «Τηρούμε αποστάσεις…αλλά όχι από τον γιατρό μας», θέλουμε να ενθαρρύνουμε τους πάσχοντες να μην αυτοπεριορίζονται, αλλά να επισκεφθούν τον γιατρό τους, ο οποίος θα προσφέρει την κατάλληλη ιατρική βοήθεια και θεραπευτική λύση, για να αντιμετωπιστεί η νόσος αποτελεσματικά. Στην Astellas, θα συνεχίσουμε να κάνουμε πράξη τη φιλοσοφία “Αλλάζοντας το Aύριο”,  μετατρέποντας την επιστήμη σε αξία για τους ασθενείς».