NEA

dikaiomamou.gr: Έγκαιρη και έγκυρη πληροφόρηση για τα δικαιώματα των ασθενών με καρκίνο

dikaiomamou.gr: Έγκαιρη και έγκυρη πληροφόρηση για τα δικαιώματα των ασθενών με καρκίνο

Ο Σύλλογος Καρκινοπαθών – Εθελοντών – Φίλων – Ιατρών Κ.Ε.Φ.Ι. Αθηνών διοργανώνει επίσημη παρουσίαση της ανανεωμένης ιστοσελίδας ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΜΟΥ (dikaiomamou.gr) την Τετάρτη 4 Νοεμβρίου στις 11:00 π.μ., η οποία θα μεταδοθεί ζωντανά μέσω της σελίδας του Συλλόγου Κ.Ε.Φ.Ι. στο Facebook.

 

Η δράση «Δικαίωμά μου» δημιουργήθηκε από το Σύλλογο Κ.Ε.Φ.Ι. για να προσφέρει σε όλους τους ασθενείς με καρκίνο και τις οικογένειές τους έγκαιρη και έγκυρη πληροφόρηση σχετικά με τα δικαιώματά τους. Η πληροφόρηση αφορά τα ποσοστά αναπηρίας, τους κρατικούς οργανισμούς περίθαλψης, τα φάρμακα και τις εξετάσεις, τη νομοθεσία, τα γενικά δικαιώματα των ασθενών, τον κώδικα δεοντολογίας των γιατρών, καθώς και τη σωστή διαδικασία προσέγγισης και διεκδίκησης κάθε επιμέρους δικαιώματος.

Η ιστοσελίδα ανανεώθηκε και προστέθηκαν δυο νέες ενότητες: η μία αφορά την ποιότητα ζωής και η άλλη τη νόσο του καρκίνου.

Στην ενότητα για την ποιότητα ζωής, έχουν συμπεριληφθεί άρθρα με πρακτικές συμβουλές για την ψυχική ενδυνάμωση των ασθενών στην δύσκολη αυτή φάση της ζωής τους, καθώς επίσης και πληροφορίες για τη διατροφή και την άσκηση, τόσο χρήσιμες στην καθημερινή ζωή του ασθενή.

Στη νέα ενότητα «Η νόσος του καρκίνου», ο ασθενής μπορεί να βρει πληροφορίες για την ασθένεια, δοσμένες με λόγια απλά και κατανοητά. Φιλοδοξία του εγχειρήματος είναι να καλύψει τα κυριότερα είδη καρκίνου, αρχής γενομένης από τον καρκίνο του πνεύμονα. Ο καρκίνος του πνεύμονα παραμένει η μορφή καρκίνου με τη μεγαλύτερη θνησιμότητα στην Ελλάδα. Πέραν της πρόληψης, η πρώιμη διάγνωση με στόχευση σε ομάδες υψηλού κινδύνου αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά εργαλεία στη μάχη της μείωσης του φορτίου της νόσου, επιδιώκοντας τόσο τη μείωση της θνησιμότητας όσο και της νοσηρότητας.

Στην ενότητα «Δικαίωμα στη ζωή», ο ασθενής μπορεί να βρει έγκυρες πληροφορίες για τη νόσο του καρκίνου, από το στάδιο της διάγνωσης, τα είδη του καρκίνου του πνεύμονα, πληροφορίες για τα είδη των διαθέσιμων θεραπειών και των ενδεχόμενων παρενεργειών κ.ά. Μελλοντικά θα συμπεριληφθούν στην ιστοσελίδα «ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΜΟΥ!» και άλλα είδη καρκίνου ώστε, σε συνδυασμό με τις ψυχοκοινωνικές υπηρεσίες που προσφέρει ο Σύλλογος στους ασθενείς, να αποτελέσει ένα εύληπτο και εύκολο στη περιήγηση ηλεκτρονικό όχημα για να μπορούν οι ασθενείς να κατανοήσουν και να διεκδικήσουν  το δικαίωμά τους στη ζωή και στη διεκδίκηση.

Η εξυπηρέτηση και η υποστήριξη των ασθενών με καρκίνο και η έγκαιρη ενημέρωσή τους σχετικά με τα δικαιώματά τους και με τρόπους για να κάνουν τη ζωή τους καλύτερη, αποτελεί για όλους εμάς στο «Κ.Ε.Φ.Ι.», από το 2004 έως σήμερα, τον πρώτιστο στόχο μας αλλά και σημαντικό κίνητρο, ώστε να συνεχίσουμε το έργο μας με αγάπη στον άνθρωπο και σεβασμό στην αξιοπρέπειά του.

Η ιστοσελίδα dikaiomamou.gr  τελεί υπό την αιγίδα της Ένωσης Ογκολόγων Παθολόγων Ελλάδας. Χορηγοί της ιστοσελίδας είναι οι εταιρείες MSD και Bristol Myers Squibb.