NEA

Covid-free η μονάδα εκτροφής γουνοφόρων ζώων (βιζόν) του δήμου Πυλαίας - Χορτιάτη

Covid-free η μονάδα εκτροφής γουνοφόρων ζώων (βιζόν) του δήμου Πυλαίας - Χορτιάτη

Αρνητικά στην covid-19 είναι τα γουνοφόρα ζώα (βιζόν) που εκτρέφονται σε μονάδα που λειτουργεί εντός των ορίων του δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη, όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Σωτήρης Μπάτος.

   Όπως ανέφερε ο κ. Μπάτος, μετά το συμβάν σε μονάδες εκτροφής στη Δυτική Μακεδονία, οι αρμόδιες υπηρεσίες της ΠΚΜ προέβησαν προληπτικά σε δειγματοληψίες στα μινκ που εκτρέφονται στην προαναφερόμενη μονάδα γιατί «του φρονίμου τα παιδιά πριν πεινάσουν, μαγειρεύουν», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

   Κατά τον ίδιο, ο δειγματοληπτικός και κλινικός έλεγχος των ζώων δεν έδειξε απολύτως καμία ένδειξη. Ωστόσο, όπως είπε, «οι κτηνιατρικές υπηρεσίες της ΠΚΜ στο εξής θα παρακολουθούν στενά την πορεία της υγείας τους και οι έλεγχοι θα γίνονται σε εβδομαδιαία βάση, προκειμένου να είμαστε απολύτως βέβαιοι ότι δεν θα έχουμε απρόοπτες εκπλήξεις».

   Στη συγκεκριμένη μονάδα εκτρέφονται περί τα 1.200 με 1.300 γουνοφόρα ζώα (βιζόν). Αν και δεν έχει άδεια λειτουργίας, η μονάδα λειτουργεί νομότυπα βάσει της νομοθεσίας για τις κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις και υποχρεούται να αδειοδοτηθεί μέχρι τον Δεκέμβριο του 2022. (Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)