NEA

Εντός της ημέρας κατατίθεται αίτημα για αδειοδότηση του νέου εμβολίου της Pfizer/ BioNTech

Εντός της ημέρας κατατίθεται αίτημα για αδειοδότηση του νέου εμβολίου της Pfizer/ BioNTech

Με κατεπείγουσα διαδικασία κατατίθεται σήμερα στον FDA το αίτημα για αδειοδότηση του εμβολίου των Pfizer/ BioNTech, που μέχρι σήμερα έχει δείξει αποτελεσματικότητα 95% στην αντιμετώπιση του κορωνοϊού SARS COV-2, κατά την Φάση ΙΙΙ των κλινικών δοκιμών.

Σε ανάρτησή του στο facebook ο Ελληνικής καταγωγής CEO της Pfizer, Άλμπερτ Μπουρλά κάνει αναφορά στις προσπάθειες των επιστημόνων αλλά και των εθελοντών και στην αφοσίωση όλων όσοι δούλεψαν σκληρά για 248 μέρες και νύχτες για να φτάσει αυτή η «ιστορική στιγμή» όπως λέει χαρακτηριστικά.

Να σημειώσουμε ότι το συγκεκριμένο εμβόλιο είναι το πρώτο που χρησιμοποιεί γενετικό υλικό, τον αγγελιοφόρο RNA (mRNA) για την καταπολέμηση του κορωνοϊού.

Η αξιολόγηση του συγκεκριμένου εμβολίου έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει από τον FDA, σύμφωνα με πληροφορίες, τις πρώτες μέρες του Δεκεμβρίου. Την ίδια όλος ο πλανήτης περιμένει με κομμένη την ανάσα και υπό το βάρος των εξελίξεων της πανδημίας, την κυκλοφορία ενός εμβολίου που θα δώσει ελπίδες για επιστροφή στην κανονικότητα.