NEA

Προκαταρκτική εξέταση διέταξε η Εισσαγγελία για το πάρτι γενεθλίων του προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθήνας

Προκαταρκτική εξέταση διέταξε η Εισσαγγελία για το πάρτι γενεθλίων του προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθήνας

Την διενέργεια ποινική έρευνας μετά την δημοσιοποίηση της εορταστικής συγκέντρωσης στο γραφείο του προέδρου του ΔΣΑ Δημήτρη Βερβεσού διέταξε η Προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου.

Η εισαγγελική λειτουργός έδωσε εντολή για την διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης μετά την δημοσιοποίηση βίντεο όπου έχει καταγραφεί πάρτι γενεθλίων του κ. Βερβεσού στο γραφείο του στον Δικηγορικό Σύλλογο, στην οποία φαίνεται να συμμετέχουν τουλάχιστον δέκα πρόσωπα χωρίς να τηρούνται μέτρα προστασίας από την μετάδοση του κορονοϊού. Στα επίμαχα βίντεο, που ανήρτησαν στις σελίδες τους σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης κάποιοι εκ των συμμετεχόντων στην γιορτή, μόνο ο εορτάζων φαίνεται να φορά διαρκώς την μάσκα.

Σύμφωνα με την εντολή της Προϊσταμένης της Εισαγγελίας η υπόθεση θα διερευνηθεί ώστε να διαπιστωθεί αν προκύπτει παραβίαση των μέτρων κατά του κορονοϊού σύμφωνα με το άρθρο 285 του Ποινικού Κώδικα.

 

Δ. Βερβεσός: «Ο νόμος ισχύει έναντι όλων, χωρίς καμία εξαίρεση»

Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Δημήτρης Βερβεσός μετά την παρέμβαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών για την εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε ανήμερα των γενεθλίων του την περασμένη Παρασκευή στο γραφείο του στον ΔΣΑ, χωρίς τα απαιτούμενα μέτρα ασφαλείας λόγω της πανδημίας, σε σημερινή δήλωσή του αναφέρει:

«Ο νόμος ισχύει έναντι όλων, χωρίς καμία εξαίρεση. Η εισαγγελία ενήργησε στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων της. Θα εκθέσω τις απόψεις μου, ως οφείλω».

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ