NEA

15 ασθενείς μεταξύ 18 και 39 ετών νοσηλεύονται διασωληνωμένοι

15 ασθενείς μεταξύ 18 και 39 ετών νοσηλεύονται διασωληνωμένοι

Η επέλαση του δεύτερου κύματος κορωνοϊού στη χώρα, δείχνει να αψηφά ακόμη περισσότερο τις ηλικίες και να ανεβάζει το δείκτη κινδύνου για νέους και ηλικιωμένους.

Έτσι αυτή τη στιγμή στη χώρα βρίσκονται διασωληνωμένοι 15 ασθενείς με ηλικία μεταξύ 18 και 39 ετών, ενώ γενικά στο σύνολο των διασωληνωμένων ασθενών βλέπουμε άνοδο σε άτομα με ηλικία γύρω στα 40 έτη.

Όπως τόνισε εχτές στην ενημέρωση η κ. Παπαευαγγέλου, μέσα στο Νοέμβριο «διασωληνώθηκαν 183 συνάνθρωποί μας ηλικίας μικρότερης των 65 ετών και χάθηκαν 117 άτομα κάτω των 65 ετών από τον κορωνοϊό. Συνεπώς η λοίμωξη αυτή αφορά όλους μας». Τα δύο νεότερα θύματα του κορωνοϊού στη χώρα είναι ένας 25χρονος από τις Σέρρες και ένας 32χρονος από τα Τρίκαλα, με υποκείμενα νοσήματα και οι δύο, που δυστυχώς δεν τα κατάφεραν.

Δυστυχώς οι απώλειες σε ανθρώπινες ζωές ανεβαίνουν επικίνδυνα και όπως ενημερώνουν οι επιστήμονες καθημερινά, οι διασωληνώσεις και οι νοσηλείες θα αυξηθούν ως απόρροια του προηγούμενου διαστήματος.

Μέχρι στιγμής κατά το Νοέμβριο χάθηκαν περισσότεροι από 1.000 συνάνθρωποί μας από κορωνοϊό. Όπως ανέφερε η κ. Παπαευαγγέλου εχτές «άλλοι 117 άνθρωποι που έχουν καταλήξει είναι ηλικίας κάτω των 65 χρόνων» ενώ άλλοι 183 συνάνθρωποί μας της ίδιας περίπου ηλικίας διασωληνώθηκαν.

Η πλειοψηφία αφορά σε άτομα άνω των 65 (85%), ωστόσο η διασπορά στους νέους παραμένει μεγάλη, οπότε δεν αποκλείεται, δυστυχώς- όσο ανεβαίνουν τα νούμερα των θετικών κρουσμάτων-να δούμε σοβαρά περιστατικά και ανάμεσα σε νεαρότερες ηλικίες.

Για το θέμα έκανε αναφορά στη χθεσινή ενημέρωση και ο Γκίκας Μαγιορκίνης, μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων ο οποίος αναφερόμενος στα ηλικιακά χαρακτηριστικά της πανδημίας μέχρι αυτή την ώρα στη χώρα, τόνισε ότι «η ηλικιακή ομάδα των 40-65 και η άνω των 65 παρουσιάζουν την μεγαλύτερη επίπτωση, με τους άνω των 65 να δείχνουν δραματική αύξηση τις τελευταίες επτά ημέρες, γεγονός το οποίο και θα συνεχίσει να προκαλεί μεγάλη πίεση στο σύστημα Υγείας, καθώς και αύξηση των καταγεγραμμένων θανάτων».