NEA

Δερμιτζάκης σε αρνητές: Τι προτιμάτε; Να εμβολιαστείτε με ένα μικρό κομμάτι RNA ή να μολυνθείτε από ένα τεράστιο μόριο RNA;

Δερμιτζάκης σε αρνητές: Τι προτιμάτε; Να εμβολιαστείτε με ένα μικρό κομμάτι RNA ή να μολυνθείτε από ένα τεράστιο μόριο RNA;

Σε  δημοσίευση του στο λογαριασμό του στο Facebook o καθηγητής γενετικής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστήμιου της Γενεύης Μανώλης Δερμιτζάκης, αναφέρεται στην ανησυχία ορισμένων ότι το RNA εμβόλιο μπορεί να επηρεάσει το γονιδίωμα -DNA μας και παραθέτει μια σύντομη εξήγηση.

Συγκεκριμένα στη δημοσίευση του ο καθηγητής αναφέρει:

*Ο κινδυνος(?) για το γονιδιωμα μας απο το εμβολιο RNA.

Επειδη ακουγεται πολυ η συζητηση για το αν και ποσο θα επηρεασει το DNA μας (το γονιδιωμα μας) το εμβολιο RNA παραθετω μια συντομη εξηγηση για να καταλαβουμε περι τινος προκειται.

Το RNA γενικα δεν μπαινει στον πυρηνα των κυτταρων και επομενως το ρισκο για να επηρεασει το γονιδιωμα μας και σε πολυ λιγα κυτταρα ειναι απειροελαχιστο.

Παρολαυτα ομως καλο ειναι να θυμομαστε οτι και ο ιος ειναι ενα μεγαλο μοριο RNA, πολυ μεγαλυτερο απο το μικρο μοριο που περιλαμβανει το εμβολιο. Επομενως η μολυνση με τον ιο θα μας εκθεσει σε ακομα μεγαλυτερο μοριο RNA.

Ετσι οπως εξελισσεται η πανδημια, χωρις εμβολιο οι περισσοτεροι απο εμας θα μολυνθουν απο τον ιο και μαλιστα ενας μεγαλος αριθμος κυτταρων μας.

Τι προτιματε λοιπον; Να εμβολιαστειτε με ενα μικρο κομματι RNA που δε θα σας προκαλεσει σχεδον κανενα συμπτωμα αλλα εμποδιζει τη μολυνση απο τον ιο, ή να μολυνθειτε απο ενα τεραστιο μοριο RNA (>29,000 νουκλεοτιδια) του ιου μαζι με ολα τα ασχημα συμπτωματα και τη σχετικα μεγαλη πιθανοτητα επιπλοκων;

 

*Το σχόλιο έχει μεταφερθεί όπως αναρτήθηκε

 

 photo