NEA

Μηχανήματα και ψηφιακά εργαλεία για την παροχή υπηρεσιών υγείας στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου»

Μηχανήματα και ψηφιακά εργαλεία για την παροχή υπηρεσιών υγείας στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου»

Μηχανήματα και ψηφιακά εργαλεία για την παροχή υπηρεσιών υγείας πρόκειται να εγκατασταθούν στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» της Θεσσαλονίκης. Συγκεκριμένα 122 μηχανήματα θα λειτουργήσουν στις κλινικές νοσηλείας περιστατικών covid-19, αλλά και σε λοιπές κλινικές και τμήματα του νοσοκομείου. Επίσης θα υλοποιηθούν στοχευμένες επενδύσεις στο νοσοκομείο, που αποσκοπούν στη γενικευμένη χρήση καινοτόμων ψηφιακών εργαλείων και εφαρμογών. Η σχετική προμήθεια θα καλυφθεί από ευρωπαϊκά κονδύλια της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, ενώ όπως δήλωσε ο περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας, η υλοποίηση της ψηφιοποίησης των υπηρεσιών του νοσοκομείου θα ολοκληρωθεί εντός του 2021.

Ειδικότερα, στο πρώτο έργο εξοπλισμού του νοσοκομείου «Παπαγεωργίου» προβλέπεται η προμήθεια 14 ειδών (70 μηχανήματα), εκ των οποίων τα 11 προορίζονται για τις κλινικές νοσηλείας ασθενών με κορωνοϊό, ενώ εξοπλισμός προβλέπεται και για την υποστήριξη νέων διαγνωστικών και θεραπευτικών μεθόδων, οι οποίες έχουν προκύψει από την δυναμική εξέλιξη της ιατρικής επιστήμης και της νοσηλευτικής πρακτικής, αλλά και για την καρδιολογική κλινική. Στο δεύτερο έργο θα εγκατασταθούν 23 είδη μηχανημάτων (συνολικά 52 τεμάχια) σε διάφορες κλινικές και τμήματα του νοσοκομείου προκειμένου να αντικατασταθούν μηχανήματα που έχουν ξεπεραστεί τεχνολογικά, αλλά και να υποστηριχθούν νέες διαγνωστικές και θεραπευτικές μέθοδοι.

Στο έργο της ψηφιακής αναβάθμισης του νοσοκομείου περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, η προμήθεια και εγκατάσταση συστήματος υποστήριξης κλινικών αποφάσεων για όλο το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό και η διασύνδεση του συστήματος με το φάκελο ασθενούς, η αναβάθμιση της βραβευμένης εφαρμογής ασφαλών αιμοληψιών «Safeblood», η προμήθεια υποδομών ασφάλειας συστημάτων, ο εκσυγχρονισμός των ενσύρματων εσωτερικών δικτύων και η επέκταση του ασύρματου δικτύου δεδομένων, η αναβάθμιση των κεντρικών υπολογιστικών υποδομών του Κέντρου Δεδομένων και η προμήθεια φορητών τερματικών συσκευών πρόσβασης και εφαρμογές για σημαντικό αριθμό ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.