ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ

Με όλα τα εργαλεία στα χέρια τους οι φαρμακοποιοί καλούνται να δώσουν το κάλο παράδειγμα για την «Ελευθερία»

Με όλα τα εργαλεία στα χέρια τους οι φαρμακοποιοί καλούνται να δώσουν το κάλο παράδειγμα για την «Ελευθερία»

Από τον Χαράλαμπο Πετρόχειλο

 

Με ένα εντυπωσιακό από άποψη πληρότητας εκπαιδευτικό υλικό για την προαγωγή του εμβολιασμού έναντι της COVID 19 αλλά και με συναντήσεις επί συναντήσεων με τους συναρμόδιους φορείς, το Υπουργείο, Υγείας, το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων κ. Νίκο Χαρδαλιά με σκοπό την απλοποίηση της πλατφόρμας εμβολιασμών ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος  έδειξε την αποφασιστικότητά του να ανταποκριθεί πλήρως στο ρόλο που του έδωσε η πολιτεία στην επιχείρηση «Ελευθερία» κατά του SARS CoV 2.

Με δεδομένο ότι από τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου η «Ελευθερία» αφορά πλέον και τους πολίτες ηλικίας άνω των 85 ετών οι οποίοι μπορούν από το απόγευμα στις 6 να εγγράφονται στη σχετική  πλατφόρμα ούτως ώστε να εμβολιαστούν από τις 20 Ιανουαρίου και έπειτα είναι σημαντικό επίσης το γεγονός ότι σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε την Κυριακή 10 Ιανουαρίου ο Πρόεδρος του ΠΦΣ κ. Απόστολος Βαλτάς με τον Υπουργό Υγείας κ. Βασίλη Κικίλια και τον αναπληρωτή  Υπουργό Υγείας  για το θέμα της πλατφόρμας για τον εμβολιασμό, έθεσε το θέμα της προτεραιότητας των φαρμακοποιών στον εμβολιασμό με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου  Υγείας να τον διαβεβαιώνει ότι οι φαρμακοποιοί εξ αρχής ήταν στην προτεραιότητα του Υπουργείου για εμβολιασμό και εντός των επομένων ημερών θα γίνουν επίσημες ανακοινώσεις για το θέμα αυτό.

Πρόκειται για μία εξέλιξη που δείχνει ότι η ηγεσία των φαρμακοποιών θεωρεί πράγματι (δες εδώ) πολύ σημαντικό όπλο στα χέρια της για να μπορέσει ο φαρμακοποιός να είναι πειστικός απέναντι στους πολίτες σε ό,τι αφορά την αναγκαιότητα του εμβολιασμού κατά της COVID 19 πέρα από τα όποια προφορικά επιχειρήματα θα χρησιμοποιήσει, να είναι και ο ίδιος εμβολιασμένος, να αποτελεί ο ίδιος ζωντανό παράδειγμα για το ότι πιστεύει σε αυτά που λέει.

Ο κ. Βαλτάς σε επιστολή του προς τους φαρμακοποιούς όλης της χώρας, απευθυνόμενος προσωπικά στον καθένα σημειώνει ότι σε αυτή τη νέα φάση των εμβολιασμών «καλείσαι να διαδραματίσεις έναν εξαιρετικά σπουδαίο ρόλο που είναι η προαγωγή του εµβολιασµού µέσα από το φαρμακείο σου. Ο ρόλος αυτός γίνεται ακόμη πιο σημαντικός λαμβάνοντας υπόψιν την εμφανιζόμενη δυσπιστία µμεγάλης µμερίδας των πολιτών έναντι του εμβολίου, όπως προκύπτει από τις δημοσκοπήσεις αλλά και την καθημερινή εμπειρία στο φαρμακείο.

Είσαι εσύ που µε τον ζεστό, καθηµερινό αλλά συνάµα τεκµηριωµένο λόγο σου, θα καταφέρεις να µεταφέρεις την πραγµατικότητα, που είναι ότι ΤΑ ΕΜΒΟΛΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΑΙΑ, ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΑ και ΑΣΦΑΛΗ όπως αποδεικνύουν όλα τα διαθέσιµα στοιχεία που προκύπτουν από τις κλινικές µελέτες και από εκατοµµύρια εµβολιασµούς.

Είσαι εσύ που θα καταφέρεις να δώσεις την απαιτούµενη ώθηση στον εµβολιασµό για να επιτευχθούν τα υψηλά ποσοστά εµβολιαστικής κάλυψης που θα µας παρέχουν συλλογική ανοσία.

Επικοινώνησε στους ασθενείς σου πως εσύ θα εµβολιαστείς!

 

  • Για να τους προστατεύσεις όλους και ιδιαίτερα όσους έχουν υψηλό κίνδυνο να νοσήσουν σοβαρά από COVID-19.
  • Για να προστατεύσεις την οικογένεια σου και τους φίλους σου.
  • Για να προστατευτείς εσύ που είσαι στην πρώτη γραµµή της καθηµερινότητας των ασθενών.

 

Τονίζει δε ξεκάθαρα: «Να θυµάσαι πως η στάση σου µετράει γιατί είσαι το θετικό πρότυπο των ασθενών σου και ξέρουν πως νοιάζεσαι για αυτούς».