NEA

Βρετανία: Νέα οδηγία για τους ασυμπτωματικούς ασθενείς

Βρετανία: Νέα οδηγία για τους ασυμπτωματικούς ασθενείς

Η Βρετανία άλλαξε χθες, Τετάρτη, τους κανονισμούς της και θα επιτρέπει πλέον σε ασθενείς με COVID-19, που ολοκλήρωσαν την καραντίνα τους των 14 ημερών χωρίς να εμφανίσουν συμπτώματα της νόσου, να πηγαίνουν απευθείας από τα νοσοκομεία σε οίκους ευγηρίας χωρίς να επανεξετάζονται για νέο κορωνοϊό.

Οι άνθρωποι αυτοί δεν θεωρείται ότι θέτουν κίνδυνο μετάδοσης, σύμφωνα με τις οδηγίες που εξέδωσε η βρετανική κυβέρνηση προς τους οίκους ευγηρίας σε όλη τη χώρα.

Τα νοσοκομεία όφειλαν προηγουμένως να κάνουν διαγνωστικό τεστ για την COVID-19 σε οποιονδήποτε προβλεπόταν να πάει σε οίκο ευγηρίας 48 ώρες προτού του δοθεί εξιτήριο.

Ο Τζόναθαν Άσγουορθ, μέλος του κοινοβουλίου που ανήκει στην αντιπολίτευση, επέκρινε την κίνηση αυτή λέγοντας ότι θα έχει «δυνάμει τραγικές συνέπειες».

«Καλούμε τους υπουργούς να αναθεωρήσουν αυτή την οδηγία και να διασφαλίσουν ότι κανείς δεν παίρνει εξιτήριο για να πάει σε γηροκομείο χωρίς τεστ για την COVID-19 ώστε να προστατευθούν ζωές", σημειώνει σε ανακοίνωσή του την οποία έστειλε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Περισσότεροι από τρία εκατομμύρια Βρετανοί έχουν διαγνωστεί θετικοί στον νέο κορωνοϊό, με έναν στους 20 ανθρώπους να υπολογίζεται ότι έχει προσβληθεί από τον ιό σε τμήματα του Λονδίνου. Η ταχύτατα μεταδιδόμενη ασθένεια δημιουργεί τον κίνδυνο υπερφόρτωσης της Εθνικής Υπηρεσίας Υγείας (NHS) της Βρετανίας, καθώς τα νοσοκομεία γεμίζουν με ασθενείς της COVID-19.