NEA

«Διαχείριση της Πολλαπλής Σκλήρυνσης και Εμβολιασμοί κατά την περίοδο της πανδημίας του COVID-19 στην Ελλάδα»

«Διαχείριση της Πολλαπλής Σκλήρυνσης και Εμβολιασμοί κατά την περίοδο της πανδημίας του COVID-19 στην Ελλάδα»

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ατόμων με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας προσπαθώντας να ανταποκριθεί στις ανησυχίες των πασχόντων και να τους παρέχει πάντα έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση, διοργανώνει το Σάββατο 20.02.2021 και ώρα 13:00, διαδικτυακή ημερίδα με θέμα «Διαχείριση της Πολλαπλής Σκλήρυνσης και Εμβολιασμοί κατά την περίοδο της πανδημίας του COVID-19 στην Ελλάδα».

 

Η πανδημία COVID-19 επηρέασε σε μεγάλο βαθμό μια ευαίσθητη ομάδα του πληθυσμού, τους ασθενείς με Πολλαπλή Σκλήρυνση (ΠΣ), δημιούργησε νέα προβλήματα και κινδύνους, ενώ παράλληλα επέφερε μια σειρά από ζητήματα που αφορούν τη διαχείριση αυτής της πολύπλοκης νόσου.

 

Την έναρξη της εκδήλωσης θα πραγματοποιήσει η κα Βάσω Μαράκα,  Πρόεδρος της ΠΟΑμΣΚΠ, για να καλωσορίσει τους συμμετέχοντες και να αναφερθεί στα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι περισσότεροι από 21.000 ασθενείς με ΠΣ, που ζουν στην Ελλάδα.

 

Στη συνέχεια τον λόγο θα πάρει ο κ. Ηλίας Μόσιαλος, Καθηγητής Πολιτικής της Υγείας London School of Economics, Καθηγητής Πολιτικής και Διοίκησης της Υγείας  στην Ιατρική Σχολή του Imperial College London, με την εισήγησή του «Οι επιπτώσεις της πανδημίας και τα αναμενόμενα οφέλη από τον εμβολιασμό του πληθυσμού».  Ο κ. Μόσιαλος θα αναφερθεί στον αντίκτυπο της πανδημίας σε υγειονομικό, κοινωνικό και οικονομικό επίπεδο παγκοσμίως και στα θετικά αποτελέσματα που αναμένονται από τον εμβολιασμό των πολιτών κατά του SARS-CoV-2.

 

Η κ. Αλίκη Βρυεννίου,  Σύμβουλος Δημοσίων & Διεθνών Σχέσεων της ΠΟΑμΣΚΠ, που είναι η ίδια ασθενής με ΠΣ και παράλληλα νόσησε από COVID-19, θα μοιραστεί την εμπειρία της στην ενότητα «Μαρτυρία ασθενούς με Πολλαπλή Σκλήρυνση που νόσησε από COVID-19». Η κ. Βρυεννίου, διαμένει μόνιμα στη Στοκχόλμη, γεγονός που προσδίδει ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην ομιλία της, καθώς η Σουηδία ήταν μία από τις ευρωπαϊκές χώρες που επέλεξαν να αντιμετωπίζουν με διαφορετικό τρόπο από τις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης, τη διαχείριση της πανδημίας.

 

Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης θα είναι ο κ. Νικόλαος Γρηγοριάδης, Καθηγητής Νευρολογίας Α.Π.Θ., Δ/ντης Β΄Νευρολογικής Κλινικής, ΠΓΝΘ ΑΧΕΠΑ, Πρόεδρος Ελληνικής Νευρολογικής Εταιρείας, Γραμματέας Ελληνικής Ακαδημίας Νευροανοσολογίας.  Στην εισήγησή του, με τίτλο  «Η διαχείριση της Πολλαπλής Σκλήρυνσης μέσα στην Πανδημία», θα προσδιορίσει τα πρώτα αποτελέσματα από το ερωτηματολόγιο που δημιούργησε η Ελληνική Ακαδημία Νευροανοσολογίας την περασμένη άνοιξη με σκοπό την αποτύπωση της επίδρασης της πανδημίας του COVID-19 σε άτομα με ΠΣ και τους φροντιστές τους. Επίσης, θα αναφερθεί στις διεθνείς συστάσεις για τον εμβολιασμό ατόμων με ΠΣ κατά του SARS-CoV-2 και την αλληλεπίδραση με τις φαρμακευτικές αγωγές για την Πολλαπλή Σκλήρυνση.

 

Στην ημερίδα, θα αφιερωθεί αρκετός χρόνος για να απαντηθούν τα ερωτήματα των συμμετεχόντων, που θα τεθούν μέσω του chat, μετά το πέρας των εισηγήσεων.  Σε περίπτωση που δεν επαρκεί ο χρόνος για την απάντηση όλων των ερωτημάτων, αυτά θα συγκεντρωθούν προκειμένου να απαντηθούν γραπτώς και να αναρτηθούν στην ιστοσελίδα της ΠΟΑμΣΚΠ.

 

Την ημέρα και ώρα της εκδήλωσης, οι συμμετέχοντες μπορούν να  συνδεθούν μέσω των σελίδων κοινωνικής δικτύωσης της Ομοσπονδίας στο Facebook https://www.facebook.com/poamskp/ στο YouTube https://youtu.be/t1JBcK1Uyig και της ιστοσελίδας της ΠΟΑμΣΚΠ www.poamskp.gr για να παρακολουθήσουν  ζωντανά την ενημερωτική ημερίδα. 

 

 

Η διαδικτυακή εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ακαδημίας Νευροανοσολογίας και πραγματοποιείται με την ευγενική χορηγία των εταιρειών Genesis Pharma, Merck Hellas, Roche Hellas και SanofiAventis. 

 

Πρόγραμμα

  • «Καλωσόρισμα/Χαιρετισμός» – Βάσω Μαράκα, Πρόεδρος ΠΟΑμΣΚΠ.
  • «Οι επιπτώσεις της πανδημίας και τα αναμενόμενα οφέλη από τον εμβολιασμό του πληθυσμού» – Ηλίας Μόσιαλος, Καθηγητής Πολιτικής της Υγείας London School of Economics, Καθηγητής Πολιτικής και Διοίκησης της Υγείας  στην Ιατρική Σχολή του Imperial College London.
  • «Μαρτυρία ασθενούς με Πολλαπλή Σκλήρυνση που νόσησε από COVID-19» – Αλίκη Βρυεννίου, Σύμβουλος Δημοσίων & Διεθνών Σχέσεων της ΠΟΑμΣΚΠ.
  • «Η διαχείριση της Πολλαπλής Σκλήρυνσης μέσα στην Πανδημία» – Νικόλαος Γρηγοριάδης,Καθηγητής Νευρολογίας Α.Π.Θ., Δ/ντης Β’ Νευρολογικής Κλινικής, ΠΓΝΘ ΑΧΕΠΑ, Πρόεδρος Ελληνικής Νευρολογικής Εταιρείας, Γεν. Γραμματέας Ελληνικής Ακαδημίας Νευροανοσολογίας. 
  • Απαντήσεις σε ερωτήματα κοινού.