NEA

Νίκος Χαρδαλιάς: Σε βαθύ κόκκινο για μία εβδομάδα ακόμη η Αττική

Νίκος Χαρδαλιάς: Σε βαθύ κόκκινο για μία εβδομάδα ακόμη η Αττική

Κρίσιμη κι επικίνδυνη η κατάσταση σε Πειραιά και Δυτικό τομέα Αθηνών

από την Τάνια Η. Μαντουβάλου 

Την παράταση του lockdown για μία ακόμη εβδομάδα στην Αττική ανακοίνωσε ο Νίκος Χαραδαλιάς στη σημερινή ενημέρωση, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «παραμένει σε βαθύ κόκκινο», ενώ κρίσιμη κι επικίνδυνη χαρακτήρισε την κατάσταση σε Πειραιά και στον δυτικό τομέα Αθηνών, όπου όπως είπε θα ενταθούν οι έλεγχοι για να περιοριστεί η διασπορά του ιού.

Στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου παραμένουν εκτός από την Αττική οι δήμοι Καλυμνίων και Κορδελιού-Ευόσμου Θεσσαλονίκης και οι Περιφερειακές Ενότητες Εύβοιας (πλην Σκύρου), Αχαΐας, Αρκαδίας.   

Στο «κόκκινο» μπαίνουν από αύριο στις 6 το πρωί έως τις 8 Μαρτίου οι Περιφερειακές Ενότητες Λευκάδας, εκτός του Μεγανησίου, Θεσπρωτίας, Σύρου, Σάμου, Ηρακλείου και Κορινθίας, καθώς και οι δήμοι Αρταίων, Διδυμότειχου, Λοκρών, Αμφιλοχίας.

Επίσης, παραμένουν «στο κόκκινο» οι Περιφερειακές Ενότητες Κεφαλληνίας, Ηλείας (πλην των δήμων Ανδρίτσαινας-Κρεστένων και Αρχαίας Ολυμπίας), Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, Ρεθύμνου, η Θάσος, ο Δήμος Αγιάς της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας, ο Δήμος Πύδνας-Κολινδρού της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, ο Δήμος Ζίτσας Ιωαννίνων, οι δήμοι Ναυπλιέων και Άργους- Μυκηνών της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας, καθώς και οι δήμοι Τανάγρας και Θηβαίων της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας.

Για τους δήμους Λάρισας και Βόλου είπε  ότι το επιδημιολογικό φορτίο παρουσιάζει επικίνδυνα αυξητική τάση τα τελευταία 24ωρα και παρακάλεσε τους κατοίκους να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και συνεπείς στην τήρηση των μέτρων, προκειμένου να μην υπάρξει περαιτέρω έξαρση του ιικού φορτίου και χρειαστεί να ληφθούν επιπλέον μέτρα».  

Ο κ. Χαρδαλιάς ενημέρωσε ότι ο Δήμος Μυκόνου βγαίνει από το επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου και μπαίνει στο επίπεδο επιτήρησης, καθώς ανέφερε ότι υπάρχει βελτίωση στην επιδημιολογική εικόνα του νησιού, με 3 ενεργά κρούσματα αυτή τη στιγμή, όταν στις 3 Φεβρουαρίου είχαν φτάσει τα 53.

Ο  υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, είπε ακόμα ότι: προκειμένου να αποφευχθεί η διασπορά του ιού από την Δευτέρα 1η Μαρτίου έως και τις 15 στις έξι το πρωί  σε Κακκαβιά και Ευζώνους το ωράριο θα είναι επτά το πρωί με επτά το απόγευμα. Συνέστησε στον κόσμο να είναι ιδιαιτέρως προσεκτικός την Τσικνοπέμπτη, ενώ στο τέλος της  ενημέρωσης κάνοντας τον απολογισμό του έτους εμφανώς συγκινημένος, τους ευχαρίστησε όλους.