NEA

Αλλαγή στο 6 και ό,τι βρέξει...

Αλλαγή στο 6 και ό,τι βρέξει...

Από την Κατερίνα Βουρλάκη

 

Αλλαγή στον κωδικό 6 έχει βάλει στο τραπέζι των μέτρων η κυβέρνηση για τον περιορισμό του κορωνοϊού ειδικά στην Αττική. Δηλαδή οι πολίτες να μην έχουν δικαίωμα να μετακινηθούν για άσκηση σε άλλο Δήμο με το αυτοκίνητό τους, να μπορούν να αθληθούν μόνο στην περιοχή που διαμένουν.

Με άλλα λόγια, οι πολίτες που μέχρι σήμερα στέλνουν μήνυμα με αριθμό 6, για να πάνε επίσκεψη στον κουμπάρο στη Γλυφάδα, τώρα θα μπορούν να πάνε επίσκεψη μόνο στο σπίτι της συμμαθήτριας στον ίδιο Δήμο.

Πραγματικά όποιος θεωρεί ότι το μήνυμα είναι το πρόβλημα, μου φαίνεται ή βαθιά νυχτωμένος ή βαθιά απεγνωσμένος. Σα να βλέπουμε το δέντρο και να χάνουμε το δάσος, το οποίο αυτή τη στιγμή κρύβει μία υγειονομική βόμβα για όλους.

Ο ασυνείδητος που θέτει σε κίνδυνο τους συμπολίτες του που τηρούν ευλαβικά τα μέτρα-και είναι οι ίδιοι εδώ και ένα χρόνο, δεν αλλάζει η νοοτροπία του γελοίου-δεν θα κλονιστεί από ένα μήνυμα, δεν θα χαλάσει το Σαββατοκύριακο του επειδή δεν μπορεί να «αθληθεί» αλλού, θα βρει νέους τρόπους να κάνει την κορωνο-βόλτα του. Κι αντί οι έλεγχοι να περιορίζονται στα πάρτι που γίνονται τα ΣΚ στα σπίτια, θα έπρεπε να επεκταθούν στους πολίτες που κυκλοφορούν ανεξέλεγκτα μέρα νύχτα, παντού!

Ακόμα και τα σημεία ελέγχου είναι τόσο προβλέψιμα που τα αποφεύγουν. Πιστεύετε ότι είναι άλλοι πολίτες κάθε βράδυ που ανεβαίνουν την Κηφισίας περιμένοντας το μπλόκο λίγο πριν το Ψυχικό; Πιστεύετε ότι είναι λίγοι αυτοί που πηγαίνουν από περιοχή και περιοχή και από σπίτι σε σπίτι κάθε Σαββατοκύριακο επιστρέφοντας ανενόχλητοι μετά τις 6.00; Οι ίδιοι τα διηγούνται και γελάνε!
Αύξηση των ελέγχων και των προστίμων ΤΩΡΑ. Αύξηση των περιπολιών σε τοπικό επίπεδο. Αύξηση των ελέγχων ακόμα και στα Σούπερ Μάρκετ που επιτρέπουν τον συνωστισμό. Αύξηση των ελέγχων, όχι αλλαγή στον κωδικό του μηνύματος. Κανείς δεν θα πάρει το σωστό «μήνυμα» από αυτό. Ας μην τρελάνουμε άλλο όσους θέλουν να πάνε με το ποδήλατό τους μία βόλτα. Ας ελέγξουμε ότι όσοι πάνε τη βόλτα, έχουν μαζί τους το ποδήλατο…

Οι συνεπείς κουράστηκαν και οι αδιάφοροι συνεχίζουν ανενόχλητοι το έργο τους.