NEA

Είπαν σήμερα...

Είπαν σήμερα...

Από τον Μάνο Σιγανό

 

Δείτε σε μια ματιά τα βασικά σημεία των δηλώσεων που έκαναν σήμερα οι ειδικοί από το χώρο της υγείας και του φαρμάκου, αλλά και οι εκπρόσωποι της πολιτείας…

  • «Καμία κενή κλίνη δεν υφίσταται στον Ευαγγελισμό», δηλώνει ο διευθυντής της Πνευμονολογικής Κλινικής Γ. Μπουλμπασάκος σχολιάζοντας την κατάσταση στην οποία βρίσκεται το μεγαλύτερο νοσοκομείο της χώρας.
  • «Πρέπει να ληφθούν μέτρα το συντομότερο δυνατόν και με τον εξυπνότερο δυνατόν τρόπο» δήλωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Ζιώγας καθώς «βλέπουμε το πράγμα να ξεφεύγει πάλι», ανέφερε χαρακτηριστικά.
  • Η Καθηγήτρια Επιδημιολογίας Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και Πρόεδρος του Ινστιτούτου Προληπτικής, Περιβαλλοντολογικής και Εργασιακής Ιατρικής Prolepsis, Αθηνά Λινού δήλωσε ότι είναι προτιμότερο ο κόσμος να βρίσκεται έξω παρά μέσα προτείνοντας διεύρυνση του ωραρίου των σούπερ μάρκετ και ελεγχόμενο άνοιγμα της εστίασης. «Με τον εγκλεισμό υπάρχει συσσώρευση ενδοοικογενειακή», ανέφερε.
  • Ο Γενικός Αρχίατρος, Διευθυντής Α΄ Παθολογικής Κλινικής στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών και μέλος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Λάζαρος Καρνέσης σχολιάζοντας τη διχογνωμία των επιστημόνων εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι θα βρεθεί μια χρυσή τομή μετά και τις συσκέψεις και επισήμανε ότι βρισκόμαστε στο πικ της έξαρσης των κρουσμάτων.
  • Οι ηλικίες των νοσούντων κυμαίνονται μεταξύ 40 και 65 ετών ανέφερε η Καθηγήτρια Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημίου Αθηνών και υπεύθυνη εντατικής 1ης κλινικής «Σωτηρία», κα Αντώνια Κουτσούκου και  δήλωσε ότι η μεγάλη διασπορά οφείλεται ενδεχομένως στις μεταλλάξεις και ότι ο κορωνοϊός εισέβαλε μέσα στα σπίτια με οικογένειες να νοσούν.
  • Όπως δήλωσε ο καθηγητής από την Οξφόρδη Άντριου Πόλαρτντ, μία δόση εμβολίου της AstraZeneca θα μπορούσε να προφυλάξει τον κόσμο τόσο από τη νοτιοαφρικανική όσο και από τη βραζιλιάνικη παραλλαγή του ιού.
  • Ο Επίτροπος Δικαιοσύνης  της ΕΕ Ντιντιέ Ρέιντερς, ανέφερε ότι το πιστοποιητικό εμβολιασμού θα διαβεβαιώνει ότι δεν θα υπάρχουν διακρίσεις και ότι  «Θα καλύπτει και όποιον έχει αντισώματα έχοντας αναρρώσει από την ασθένεια».