NEA

Τι είπαν σήμερα...

Τι είπαν σήμερα...

Δείτε σε μια ματιά τα βασικά σημεία των δηλώσεων που έκαναν σήμερα οι ειδικοί από το χώρο της υγείας και του φαρμάκου, αλλά και οι εκπρόσωποι της πολιτείας…

  • Για κυριαρχία των μεταλλάξεων που καθιστούν επιτακτική την ανάγκη εφαρμογής των περιοριστικών μέτρων στο μέγιστο δυνατό βαθμό τις επόμενες εβδομάδες, μίλησε ο καθηγητής ιατρικής Θάνος Δημόπουλος.
  • «Τα μεταλλαγμένα στελέχη φαίνεται να έχουν επικρατήσει στην χώρα σε μεγάλο ποσοστό», δήλωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς κατά την χθεσινή ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας, στη διάρκεια της ανακοίνωσης των νέων μέτρων για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του κορωνοϊού.
  • Ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης σε συνέντευξή του επισήμανε ότι την ώρα αυτή «δίνουμε μάχη με το χρόνο» και έκανε έκκληση «να κάνουμε μια μεγάλη προσπάθεια ως κοινωνία».
  • Για την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα μας και την πορεία των εμβολιασμών ενημέρωσε το μεσημέρι της Πέμπτης τους πολιτικούς συντάκτες η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη. «Ανησυχητική η έκβαση της πανδημίας - Κανένας δεν πρέπει να αισθάνεται άτρωτος», ανέφερε.
  • «Ουτοπικό να σκεφτόμαστε ότι μέσα στον Μάρτιο θα μπορέσουμε να πάμε σε μια χαλάρωση», δήλωσε ο καθηγητής Πνευμονολογίας και γιατρός της κλινικής covid 19 του Νοσοκομείο Ευαγγελισμός, Γ. Καλομενίδης. Όπως εξήγησε, δεν είναι ρεαλιστικό το σενάριο χαλάρωσης μετά τις 15 του μήνα.
  • Για τους νέους περιορισμούς για την αναχαίτιση της εξάπλωσης του κορωνοϊού μίλησε ο καθηγητής και μέλος της Επιτροπής, Αθανάσιος Σκουτέλης, ο οποίος ανέφερε ότι «δεν βλέπει έξυπνες λύσεις» και χαρακτήρισε «εντελώς ατελέσφορα» τα νέα μέτρα, αφού σύμφωνα με την άποψή του δεν χτυπούν το πρόβλημα στη ρίζα του.
  • «Είμαστε στο πιο δύσκολο σημείο», δηλώνει ο πρύτανης του ΕΚΠΑ, Θάνος Δημόπουλος, σχετικά με τη διασπορά του κορωνοϊού και συμπλήρωσε ότι «όταν έχουμε τόσο μεγάλη διασπορά σε μια περιοχή 5 εκατ. κατοίκων είναι δύσκολη η απομόνωση».