NEA

«Σταματήστε τη χορήγηση του εμβολίου της AstraZeneca στους κάτω των 50», λέει η επιστημονική σύμβουλος της Βρετανικής Κυβέρνησης

«Σταματήστε τη χορήγηση του εμβολίου της AstraZeneca στους κάτω των 50», λέει η επιστημονική σύμβουλος της Βρετανικής Κυβέρνησης

Να σταματήσει η χορήγηση του εμβολίου της AstraZeneca μέχρι να αποφανθούν οι αρμόδιες ρυθμιστικές αρχές της Βρετανίας, για το θέμα των ανεπιθύμητων ενεργειών που προκαλεί, ζήτησε η καθηγήτρια Μάρτζι Γουόραουθ, επιστημονική Σύμβουλος της κυβέρνησης και μέλος της μικτής επιτροπής εμβολιασμού και ανοσοποίησης της Βρετανίας.

Όπως τόνισε η κ. Γουόραουθ, πρέπει να διευκρινιστεί εάν το σκεύασμα είναι ασφαλές για τους πολίτες, για να μην κλονιστεί η εμπιστοσύνη τους στον εμβολιασμό. «Δεν θέλουμε να καλύψουμε κάτι που πιστεύουμε ότι πρέπει να γνωρίζει το κοινό... εν θέλουμε οι άνθρωποι να χάσουν την αυτοπεποίθησή τους και τα εμβόλια της AstraZeneca να παραμείνουν στα ψυγεία Το ζήτημα αφορά την ασφάλεια και την εμπιστοσύνη του κοινού», τόνισε στην εφημερίδα Telegraph.

Την ίδια ώρα ανακοινώθηκε από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης ότι οι δοκιμές σε παιδικά και εφήβους του εν λόγω εμβολίου, σταματούν μέχρι να υπάρξουν νεότερες αποφάσεις από την επιτροπή εμβολιασμών της Βρετανίας.

Στις 5.00 το απόγευμα ώρα Ελλάδος ξεκινά η συνεδρίαση του ΕΜΑ για τα νεότερα δεδομένα σε σχέση με το εμβόλιο της AstraZeneca.