NEA

Είπαν σήμερα...

Είπαν σήμερα...

Τα βασικά σημεία των δηλώσεων που έκαναν σήμερα οι ειδικοί από το χώρο της υγείας και του φαρμάκου, αλλά και οι εκπρόσωποι της πολιτείας.

  • Η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, διέψευσε τη Δευτέρα τα σενάρια που θέλουν την κυβέρνηση να εξετάζει την παροχή ειδικών προνομίων σε όσους πολίτες εμβολιάζονται έναντι του κορωνοΐού.
  • Ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, προανήγγειλε τη Δευτέρα ότι από το 2022 θα ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί και σε μαθητές έναντι του κορωνοϊού, υπογραμμίζοντας ότι «είναι σε εξέλιξη στην ΕΕ η διαδικασία για την έγκριση του εμβολίου της Pfizer για τις ηλικίες 12-15 ετών».
  • «Για να χτίσουμε ανοσία πρέπει να φτάσουμε στο 70% του πληθυσμού. Να εμβολιαστούν οι μεγάλοι για να μη χρειαστεί να πάμε στα πολύ μικρά παιδιά», τόνισε ο Ομότιμος Καθηγητής Παιδιατρικής και Ενδοκρινολογίας Γ. Χρούσος.
  • «Δεν μπορούμε να χαλαρώσουμε τώρα επειδή άλλοι έχουν κάνει τα εμβόλια», ξεκαθάρισε ο Αθανάσιος Σκουτέλης, διευθυντής της β’ Παθολογικής – Λοιμωξιολογικής κλινικής του νοσοκομείου «Υγεία».
  • Για μια αργή μείωση, που σημαίνει πως πάμε καλά, μίλησε κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής της συνέντευξης η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Αθήνας – Πειραιά, Ματίνα Παγώνη. Όπως είπε οι θάνατοι αρχίζουν σιγά – σιγά να μειώνονται, ενώ άδειασαν εννέα κρεβάτια στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Για το άνοιγμα των σχολείων, η κ. Παγώνη είπε πως δεν ανησυχεί καθώς τα παιδιά έδωσαν και εξετάσεις με τις μάσκες.
  • Ο Καθ. Πνευμονολογίας, Aντ. Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας, Νίκος Τζανάκης, είπε σχολιάζοντας τις εξελίξεις με το εμβόλιο της AstraZenec, ότι πρόκειται για επικοινωνιακή λαίλαπα, που «θα κοστίσει ζωές έναντι μια απειροελάχιστης πιθανότητας αμφισβητούμενης επιπλοκής».