ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ

Τι προτείνει η «Ενωτική Συνεργασία Φαρμακοποιών» για την εξομάλυνση της όλης διαδικασίας διάθεσης των self tests

Τι προτείνει η «Ενωτική Συνεργασία Φαρμακοποιών» για την εξομάλυνση της όλης διαδικασίας διάθεσης των self tests

Από τον Χαράλαμπο Πετρόχειλο

 

Την ανάγκη οι δικαιούχοι να παίρνουν με μία επίσκεψη στο φαρμακείο και με μία καταχώρηση του ΑΜΚΑ τους, όσα self tests δικαιούνται σε μηνιαία βάση θέτει ως βασική προϋπόθεση εξορθολογισμού της κατάστασης πίεσης που έχει δημιουργήσει η απόφαση της ηγεσίας του κλάδου οι φαρμακοποιοί να βάλουν πλάτη και σε αυτή την προσπάθεια για απελευθέρωση της κοινωνίας και της οικονομίας από τα δεσμά της COVID 19, τονίζει σε ανάρτησή του στο συνιστολόγιο φαρμακοποιών efimerevi.gr ο Γραμματέας του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής κ. Ηλίας Γιαννόγλου, ως μέλος της συνδικαλιστικής παράταξης «Ενωτική Συνεργασία Φαρμακοποιών».

Με τη συμπλήρωση ενός μήνα δωρεάν διάθεσης των self tests από τα φαρμακεία η Ενωτική Συνεργασία Φαρμακοποιών, αφού κάνει μία σύντομη αναφορά στα προβλήματα που υπήρξαν «με ένα πληροφοριακό σύστημα που συνεχώς κολλάει, με συνεχώς αυξανόμενο πλήθος προς εξυπηρέτηση, με συνεχείς διαφοροποιήσεις στον τρόπο διάθεσης», με τον κλάδο των φαρμακοποιών να «αγγίζει τα όρια της ψυχολογικής εξάντλησης και της βιολογικής εξόντωσης», με τα «φαρμακεία και τις φαρμακαποθήκες (να) έχουν τρομερό κόστος στη διαχείριση της όλης διαδικασίας», ζητά τον εξορθολογισμό της κατάστασης μέσα από συγκεκριμένες κινήσεις. Όπως αναφέρει:

«Είναι απαραίτητο οι δικαιούχοι να παίρνουν με μία επίσκεψη στο φαρμακείο και με μία καταχώρηση του ΑΜΚΑ τους, όσα self test δικαιούνται σε μηνιαία βάση.

Απαιτούμε διατίμηση των self test προς πώληση, αναζήτηση των ευθυνών αισχροκέρδειας στους εισαγωγείς και πάντα πώληση αυτών ΜΟΝΟ από φυσικά φαρμακεία.

Και φυσικά αν πρόκειται η ανεκδιήγητη αυτή κατάσταση να συνεχιστεί και μετά το συμφωνηθέν τέλος Μαΐου, είναι επιτακτική ανάγκη η άμεση ικανοποίηση των αιτημάτων του κλάδου που περιλαμβάνονται (?) στο μνημόνιο που ισχυρίζεται ότι υπέγραψε ο ΠΦΣ».

Και καταλήγει η Ενωτική Συνεργασία Φαρμακοποιών στην ανακοίνωσή της, όπως αναρτήθηκε από τον κ. Γιαννόγλου:

«Ο κλάδος είναι παρών και στηρίζει έμπρακτα τη δημόσια υγεία παρά την κούραση, το κόστος και τους κινδύνους.

Ζητάμε να είναι παρών και ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος για τα μέλη του και όχι ως εκπρόσωπος κυβερνητικών οργάνων και επιλογών.».