NEA

Είπαν σήμερα...

Είπαν σήμερα...

Τα βασικά σημεία των δηλώσεων που έκαναν σήμερα οι ειδικοί από το χώρο της υγείας και του φαρμάκου, αλλά και οι εκπρόσωποι της πολιτείας

  • Η καθηγήτρια Επιδημιολογίας στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Αθηνά Λινού εκφράζει αισιοδοξία, ότι με αυστηρή τήρηση των μέτρων αυτοπροστασίας, αλλά και δίνοντας έμφαση στην αύξηση του ρυθμού εμβολιασμών, «δεν θα έχουμε συνέπειες» και θα μπορέσουμε να καταφέρουμε να μην έχουμε τέταρτο κύμα.

 

  • «Με ασφάλεια και ενισχυμένα μέτρα προστασίας επαναλειτουργούν σήμερα οι βρεφονηπιακοί σταθμοί», δήλωσε η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης που πραγματοποίησε στον βρεφονηπιακό σταθμό «Οι Φίλοι του Παιδιού».

 

  • Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως είπε για το άνοιγμα των φροντιστηρίων και για τις μικρότερες βαθμίδες εκπαίδευσης, των κέντρων ξένων γλωσσών και των κέντρων μελέτης ότι θα συζητηθεί τις επόμενες ημέρες με τους ειδικούς. Παράλληλα, η υπουργός Παιδείας εξήγησε ότι εφόσον ασθενήσει υποψήφιος στις πανελλαδικές, θα δοθεί η δυνατότητα να εξεταστεί τον Σεπτέμβριο.

 

  • «Η οικονομία αποσωληνώνεται σταδιακά. Δεν θέλουμε να έχουμε απώλεια θέσεων εργασίας», τόνισε μεταξύ άλλων σε τηλεοπτική συνέντευξη ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης αναφορικά με το άνοιγμα δραστηριοτήτων της οικονομίας της χώρας, συμπληρώνοντας πως η χώρα μας δεν είχε αύξηση της ανεργίας για το 2020.

 

  • Γύρω στις 10 Ιουνίου τα ημερήσια κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα θα μειωθούν στα 1.000 με 1.100, δήλωσε ο καθηγητής πνευμονολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης Νίκος Τζανάκης, εξηγώντας πως αυτό σημαίνει ότι σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC) η χώρα μας θα ταξινομηθεί ως πράσινος χώρος.

 

  • Η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, είπε ότι η χώρα μας ξεκίνησε ήδη την πορεία για τη νέα κανονικότητα. Μετά το σταδιακό άνοιγμα του λιανεμπορίου, της εστίασης σε εξωτερικούς χώρους και των σχολείων είμαστε τώρα στην επόμενη φάση, ανέφερε.