NEA

Ρεκόρ νέων κρουσμάτων στην Ινδονησία

Ρεκόρ νέων κρουσμάτων στην Ινδονησία

Οι αρχές της Ινδονησίας ανακοίνωσαν σήμερα 7.725 νέα κρούσματα της covid-19 το προηγούμενο 24ωρο, ο μεγαλύτερος αριθμός από τις 26 Φεβρουαρίου, την ώρα που στη Τζακάρτα άνοιξε ο εμβολιασμός για όλους τους ενήλικες άνω των 18 ετών, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η εξάπλωση της επιδημίας στην πρωτεύουσα.

Συνολικά στην Ινδονησία, τη χώρα που έχει πληγεί περισσότερο από την πανδημία του κορωνοϊού στη νοτιοανατολική Ασία, έχουν καταγραφεί 1,87 εκατομμύρια κρούσματα covid-19. Παράλληλα το προηγούμενο 24ωρο καταγράφηκαν άλλοι 170 θάνατοι από τη νόσο, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των νεκρών στη χώρα σε 52.162.

Στο μεταξύ σήμερα ο πρόεδρος Τζόκο Ουιντόντο δήλωσε ότι ελπίζει πως στην Ινδονησία θα γίνονται καθημερινά ένα εκατομμύριο εμβολιασμοί κατά της covid-19 από τον Ιούλιο.

Οι υγειονομικές αρχές της τέταρτης πιο πολυπληθούς χώρας στον κόσμο έχουν στόχο να εμβολιάσουν 181,5 εκατομμύρια ανθρώπους ως το τέλος του έτους και προσπαθούν να επιταχύνουν την εκστρατεία ανοσοποίησης αφού αντιμετώπισαν προβλήματα στην απόκτηση εμβολίων.

Στη διάρκεια επίσκεψής του στη Ντεπόκ, νότια της Τζακάρτα, ο Ουιντόντο δήλωσε ότι επιθυμεί μέσα στον μήνα να επιτευχθεί ο στόχος των 700.000 εμβολιασμών ημερησίως και στη συνέχεια να αυξηθεί κι άλλο.

Ειδικοί ανησυχούν για τον κίνδυνο νέας ανόδου των κρουσμάτων της covid-19 λόγω των παραλλαγμένων στελεχών του κορωνοϊού και της γιορτής για το τέλος του Ραμαζανιού, στη διάρκεια της οποίας εκατομμύρια Ινδονήσιοι ταξίδεψαν και επισκέφθηκαν συγγενείς τους.

Η Τζακάρτα θεωρείται ένα από τα βασικότερα επίκεντρα της επιδημίας και η Σίτι Νάντια Ταρμίζι, αξιωματούχος του υπουργείου Υγείας, επιβεβαίωσε ότι πλέον στη Τζακάρτα ο εμβολιασμός άνοιξε για όλους τους ενήλικες άνω των 18 ετών.

Τουλάχιστον 11,44 εκατομμύρια Ινδονήσιοι, σε σύνολο περισσότερων από 240 εκατομμυρίων, έχουν λάβει δύο δόσεις εμβολίου κατά της covid-19, είτε τα κινέζικα της Sinovac Biotech και της Sinopharm ή αυτό της AstraZeneca. (πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)