NEA

Οι ιμάμηδες της Βιέννης εμβολιάζονται και δίνουν το «καλό παράδειγμα»

Οι ιμάμηδες της Βιέννης εμβολιάζονται και δίνουν το «καλό παράδειγμα»

Μία αύξηση του αριθμού των εμβολιασμών κατά του κορωνοϊού στη μουσουλμανική κοινότητα στη Βιέννη, αναμένεται τώρα μετά το «καλό παράδειγμα» που έδωσαν προχθές, Κυριακή, εκπρόσωποι της Ισλαμικής Ομοσπονδίας  προσερχόμενοι για να εμβολιαστούν και διαμηνύοντας ότι θέλουν να κάνουν διαφωτιστική δουλειά για να αποδομήσουν  τον σκεπτικισμό και τους φόβους ως προς τον εμβολιασμό.

Η Ισλαμική Ομοσπονδία στη Βιέννη και τη γύρω περιοχή έχει συνολικά περίπου 11.000 μέλη, από τα οποία μερικά έχουν ήδη εμβολιαστεί, αλλά πολλά  όχι ακόμη, και πολλοί ιμάμηδες θέλουν τώρα να είναι πρότυπα στον αγώνα κατά της Covid-19.

 «Υπάρχουν πράγματι  μερικοί άνθρωποι που είναι δύσπιστοι, και ως πρόεδρος, δεν βλέπω κανένα πρόβλημα, δεν υπάρχει λύση χωρίς εμβολιασμό», τονίζει ο Μεχμέτ Αρσλάν, ο πρόεδρος της Ισλαμικής Ομοσπονδίας στη Βιέννη.

Ως ιμάμης, θέλει επίσης να ενθαρρύνει την κοινότητά του να εμβολιαστεί, καθώς, όσοι συναντιούνται και προσεύχονται μαζί θα πρέπει επίσης να προστατευθούν, και «αυτό δεν μπορεί να γίνει χωρίς εμβολιασμό», δηλώνει, από την πλευρά του, ο ιμάμης Σαμπάν Γιαζίτσι.

Ο ίδιος αναφέρει  ότι, σύμφωνα με εκπροσώπους της Ισλαμικής Ομοσπονδίας,  πολλοί είναι ανήσυχοι για τη διαδικασία εμβολιασμού και τις συνέπειες, αλλά αυτός ο φόβος πρέπει να αφαιρεθεί και ο εμβολιασμός να αποτελέσει  επίσης θέμα στα κηρύγματα.

Φοβόταν λίγο τον εμβολιασμό, αλλά αυτό που βίωσε ως  ασθενής με την νόσο δεν θέλει να το  βιώσει ποτέ ξανά, δήλωσε  η Ζεϊνέπ Σεν Τσεβίκ, μέλος της  μουσουλμανικής κοινότητας  σε συνέντευξή της στη δημόσια Αυστριακή Τηλεόραση.

«Ήταν πολύ κακό», και αυτό που κάποιοι βίωσαν  πρέπει τώρα να μεταφερθεί στους άλλους στην κοινότητα, και «νομίζω ότι μπορούμε να αφαιρέσουμε τον σκεπτικισμό των ανθρώπων και να κάνουμε  διαφωτιστικό  έργο»,  επισήμανε σε δηλώσεις του και ο Αλί Καγιά, από  την Ισλαμική Ομοσπονδία. (πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)