NEA

Γιατρός, SunFilos

Γιατρός, SunFilos

Όταν η ιδιωτική πρωτοβουλία εστιάζει στον άνθρωπο

 

Ο περασμένος μήνας ο Μάιος, αφιερωμένος κάθε χρόνο στην πρόληψη και την ενημέρωση για τον καρκίνο του δέρματος, βρήκε τους γιατρούς του DermaLab Athens, ενός από τα μεγαλύτερα δερματολογικά κέντρα της Αθήνας, για μία μέρα στο Καστελόριζο.

Στο ακριτικό Καστελόριζο, όπου οι κάτοικοι στερούνται άμεσης πρόσβασης σε αρκετές υπηρεσίες υγείας. Μία από αυτές είναι και η απαραίτητη αλλά και σωτήρια εξέταση για τον καρκίνο του δέρματος. Ειδικά στα νησιά μας, όπου ηλιοφάνεια επικρατεί το 90% του χρόνου, οι κάτοικοι βρίσκονται εκτεθειμένοι στις ευεργετικές αλλά και στις βλαβερές ιδιότητες του ήλιου.

Έτσι, οι δερματολόγοι ιατροί του DermaLab Athens μέσα από αυτή την εθελοντικοί δράση, έδωσαν στους κατοίκους του Καστελόριζου την ευκαιρία να εξεταστούν δωρεάν αλλά και την υπόσχεση ότι θα βρεθούν ξανά κοντά τους σύντομα.

Με μήνυμα το SunFilos, οι κάτοικοι του Καστελόριζου δέχθηκαν τη φροντίδα ανθρώπων που δεν λειτουργούν ΣΑΝ γιατροί αλλά ως ΑΝΘΡΩΠΟΙ. Ευχή όλων ανάλογες εθελοντικές δράσεις να γίνουν και σε άλλα μέρη της χώρας.