NEA

Είπαν σήμερα...

Είπαν σήμερα...

Τα βασικά σημεία των δηλώσεων που έκαναν σήμερα οι ειδικοί από το χώρο της υγείας και του φαρμάκου, αλλά και οι εκπρόσωποι της πολιτείας…

  • Νωρίς για να βγάλουμε τις μάσκες, θεωρεί ότι είναι η καθηγήτρια Επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ, Αθηνά Λινού. Σε ό,τι αφορά στον εμβολιασμό, η κ. Λινού θεωρεί πως «ακόμα είμαστε πίσω, και πριν το τέλος Ιουλίου, αρχές Αυγούστου, δεν θα έχουμε πετύχει μεγάλο ποσοστό ανοσίας». Όπως εξηγεί «ναι μεν έχουμε παραπάνω από 7 εκατομμύρια εμβολιασμούς, αλλά αυτό δεν αφορά 7 εκατομμύρια ανθρώπους, αφορά λιγότερους ανθρώπους. Γιατί η μεγάλη πλειονότητα έχουν κάνει και τις δύο δόσεις».

 

  • Απέχουμε αρκετά από το τείχος ανοσίας, εκτιμά και ο καθηγητής παθολογίας – λοιμωξιολογίας, Χαράλαμπος Γώγος. Σύμφωνα με τον καθηγητή, για να αποκτήσουμε ανοσία θα πρέπει να εμβολιαστεί τουλάχιστον το 70% του πληθυσμού και μάλιστα με τα νέα στελέχη που κυριαρχούν, ενδεχομένως αυτό το 70% να χρειαστεί να είναι ακόμη υψηλότερο.

 

  • Κατηγορηματικός ότι «το τέταρτο κύμα θα έρθει σίγουρα» εμφανίστηκε το πρωί της Τετάρτης ο καθηγητής Πνευμονολογίας Θεόδωρος Βασιλακόπουλος. Όπως είπε παρά τα πολύ καλά στοιχεία, συνεχίζουμε να έχουμε τουλάχιστον 60 καινούριες εισαγωγές στα νοσοκομεία και οι περισσότεροι είναι ανεμβολίαστοι. Η πιθανότητα να βρεθεί σε ΜΕΘ εμβολιασμένος με μια δόση είναι μικρή.

 

  • Ολοκλήρωσε τον εμβολιασμό του ο ευρωβουλευτής του ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης στέλνοντας το δικό του μήνυμα. Όπως σημειώνει ο κ. Ανδρουλάκης, με ανάρτησή του στα social media «έφτασε σήμερα και για μένα, η μέρα ολοκλήρωσης του εμβολιασμού ενάντια στην COVID-19. Οφείλουμε όλοι να μεταφέρουμε το μήνυμα της κοινής προσπάθειας και να προτρέψουμε τους οικείους μας να ακολουθήσουν το δρόμο για την επίτευξη του τείχους ανοσίας».