NEA

Αυστηρότερα μέτρα lockdown γύρω από την πρωτεύουσα Μπανγκόκ

Αυστηρότερα μέτρα lockdown γύρω από την πρωτεύουσα Μπανγκόκ

Η Ταϊλάνδη προχώρησε στην εφαρμογή των αυστηρότερων εδώ και πάνω από ένα χρόνο περιορισμών για την αντιμετώπιση της πανδημίας στην περιοχή της Μπανγκόκ και τις γειτονικές επαρχίες, με νέους περιορισμούς στις μετακινήσεις και τις συναθροίσεις καθώς και εκτεταμένες αναστολές δρομολογίων από αεροπορικές εταιρίες και εταιρίες λεωφορείων.

Οι αρχές έχουν καλέσει τους πολίτες στη Μπανγκόκ και τις γύρω περιοχές –την εστία της έξαρσης- να εργαστούν από το σπίτι και έχουν συστήσει 145 σημεία ελέγχου σε 10 επαρχίες υψηλού κινδύνου, συμπεριλαμβανομένων 88 στην πρωτεύουσα, για να προσπαθήσουν να περιορίσουν τις μη απαραίτητες περιφερειακές μετακινήσεις.

Οι περιορισμοί, που αρχικά επιβάλλονται για διάστημα δύο εβδομάδων, έχουν στόχο να επιβραδύνουν την εξάπλωση του κορωνοϊού και περιλαμβάνουν απαγόρευση κυκλοφορίας, κλείσιμο των εμπορικών κέντρων και όριο πέντε ατόμων για συναθροίσεις ύστερα από μια περίοδο κατά την οποία καταγράφηκαν πολύ υψηλοί αριθμοί ακόμα και ρεκόρ θανάτων και κρουσμάτων.

Η Ταϊλάνδη ανακοίνωσε σήμερα 8.656 κρούσματα και 80 θανάτους και ο συνολικός τους αριθμός διαμορφώθηκε σε 345.027 κρούσματα και 2.791 θανάτους, εκ των οποίων η μεγάλη πλειονότητα καταγράφηκε μετά την έξαρση από τις αρχές Απριλίου που τροφοδοτείται από τα ιδιαίτερα μεταδοτικά στελέχη Άλφα και Δέλτα. (πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)