NEA

Είπαν σήμερα...

Είπαν σήμερα...

Τα βασικά σημεία των δηλώσεων που έκαναν σήμερα οι ειδικοί από το χώρο της υγείας και του φαρμάκου, αλλά και οι εκπρόσωποι της πολιτείας…

  • Δεν μπορούμε να ζήσουμε τη ζωή που ζούσαμε πριν την πανδημία εάν δεν εμβολιαστούμε αθρόα και μαζικά» ξεκαθάρισε o καθηγητής Πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος. Κατά τον καθηγητή, η πορεία των κρουσμάτων θα εξαρτηθεί από τρεις παράγοντες: Τον εμβολιασμό τον πολιτών, την τήρηση των μέτρων και τις αποφάσεις της πολιτείας. Μάλιστα, ανέφερε ότι τα αρνητικά τεστ κορωνοϊού δεν αποτελούν ασφαλή μέθοδο για την αποφυγή διασποράς του ιού.

 

  • Να μην αρθούν βιαστικά τα περιοριστικά μέτρα για τον κορωνοϊό στη Γερμανία, διότι είναι εξαιρετικά επικίνδυνο, προειδοποίησε ο πρόεδρος του Παγκόσμιου Ιατρικού Συλλόγου, Φρανκ Ούλριχ Μοντγκόμερι. «Αυτή τη στιγμή, ο αριθμός των μολυσμένων ατόμων στη Γερμανία διπλασιάζεται κάθε εβδομάδα. Το να καταργήσουμε τους περιορισμούς στις επαφές μας και να ανοίξουμε τα πάντα θα ήταν εξαιρετικά επικίνδυνο. Όποιος το κάνει διακινδυνεύει την έλευση του τετάρτου κύματος του κορωνοϊού», είπε ο Μοντγκόμερι.

 

  • «Όπως φαίνεται από την επιδημιολογία λυμάτων και από την αύξηση του ιικού φορτίου τα κρούσματα στην Αττική θα είναι πάνω από 1500-1800 σύντομα ακόμα και μέσα σε αυτή την βδομάδα, ενώ στην επικράτεια πάνω από 3000 χιλιάδες ανάλογα τα τεστ που γίνονται» είπε ο καθηγητής αναλυτικής χημείας Νίκος Θωμαΐδης.

 

  • H ομότιμη καθηγήτρια Παθολογίας στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο, Ελένη Γιαμαρέλλου επεσήμανε ότι αν διστάζουμε να εμβολιαστούμε και αν ξεχάσουμε τα μέτρα προφύλαξης, όπως τις μάσκες μπορεί να έχουμε πάνω από 10.000 κρούσματα την ημέρα. «Ένα τέτοιο σενάριο δεν θέλουμε να το σκεφτόμαστε αλλά να το προλάβουμε»