NEA

Μ. Παγώνη: Η κατάσταση έχει αρχίσει να δυσκολεύει

Μ. Παγώνη: Η κατάσταση έχει αρχίσει να δυσκολεύει

Οι εισαγωγές από 5 έχουν φτάσει τις σήμερα τις 25, τόνισε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή του Mega. Όπως είπε, οι ηλικίες που νοσηλεύονται είναι από 27 έως και 90 ετών και το 70% των εισαγωγών αφορά ανεμβολίαστους, ενώ ένα 30% ασθενείς που δεν πρόλαβαν να κάνουν τη δεύτερη δόση.

Προειδοποίησε δε ότι η κατάσταση έχει αρχίσει να δυσκολεύει και το σύστημα υγείας να πιέζεται, τη στιγμή που όλα δείχνουν ότι εάν συνεχιστεί η αύξηση των κρουσμάτων, μέσα στον Αύγουστο θα δούμε 300-400 εισαγωγές την ημέρα.

Μιλώντας για τους αρνητές των εμβολίων τόνισε ότι ο καθένας μπορεί να έχει τις προσωπικές του απόψεις αλλά η επιστημονική τεκμηρίωση είναι πιο σημαντική, ενώ εξέφρασε την άποψη ότι η προσέγγιση αυτών των ατόμων ίσως να μην είναι η σωστή γι’ αυτό να μην πείθονται να εμβολιαστούν. Είπε χαρακτηριστικά η κ. Παγώνη: «Με το να κουνάμε το δάχτυλο δεν κερδίζουμε τίποτα. Το να πείθουμε με γεγονότα, με αποδείξεις, είμαστε εμείς οι κερδισμένοι».

Για την πορεία των εμβολιασμών σχολίασε πως είναι σημαντικό για έναν ασφαλή χειμώνα να έχει εμβολιαστεί μέχρι τέλος Αυγούστου το 80% των πολιτών.