NEA

Ο ημερήσιος απολογισμός του Sars-CoV-2 στον κόσμο

Ο ημερήσιος απολογισμός του Sars-CoV-2 στον κόσμο

Ιρλανδία

Το υπουργείο Υγείας της Ιρλανδίας ανακοίνωσε χθες Τετάρτη ότι τις προηγούμενες 24 ώρες διαγνώστηκαν 1.408 κρούσματα του SARS-CoV-2, ο υψηλότερος αριθμός από τον Φεβρουάριο.

Στα ιρλανδικά νοσοκομεία νοσηλεύονταν χθες 152 ασθενείς με την COVID-19, εκ των οποίων 26 σε μονάδες εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ).

Η διάμεση ηλικία των 1.408 ανθρώπων που διαγνώστηκε πως μολύνθηκαν είναι τα 24 έτη.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής υγειονομικό αξιωματούχο της Ιρλανδίας Τόνι Χούλοχαν, επί του παρόντος το ποσοστό των ανθρώπων που μολύνονται και χρειάζεται να εισαχθούν σε νοσοκομεία δεν ξεπερνά το 2%. Το 65% του ενήλικου πληθυσμού στην Ιρλανδία έχει ανοσοποιηθεί πλήρως για την COVID-19 μέχρι εδώ, κατά τα επίσημα δεδομένα.

 

Κούβα

Το υπουργείο Υγείας της Κούβας ανακοίνωσε χθες Τετάρτη ότι τις προηγούμενες 24 ώρες υπέκυψαν 68 ασθενείς με την COVID-19 και διαγνώστηκαν 9.323 κρούσματα του SARS-CoV-2.

Ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορωνοϊού στη χώρα της Καραϊβικής ανέρχεται μέχρι εδώ σε 2.560 νεκρούς επί συνόλου 358.378 μολύνσεων.

Ο επικεφαλής επιδημιολόγος του υπουργείου Υγείας, ο Φρανσίσκο Ντουράν, τόνισε πως είναι η πρώτη φορά που οι μολύνσεις ξεπέρασαν το όριο των 9.000 και ότι τις τελευταίες επτά ημέρες τα κρούσματα αυξήθηκαν στο επίπεδο των 7.000 κατά μέσον όρο, κάτι που αποδίδεται στα πιο μολυσματικά παραλλαγμένα στελέχη του ιού.

 

Γερμανία

Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του SARS-CoV-2 στη Γερμανία αυξήθηκαν κατά 3.520 τις προηγούμενες 24 ώρες, φθάνοντας τα 3.769.608, σύμφωνα με τα δεδομένα που δημοσιοποίησε σήμερα Πέμπτη το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ, ο φορέας επιδημιολογικής επιτήρησης της χώρας.

Οι θάνατοι δέκα ασθενών με την COVID-19 αύξησαν τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορωνοϊού στη χώρα στους 91.702 νεκρούς ως εδώ, κατά την ίδια πηγή.

 

Τουρκία

Η ανοδική τάση του αριθμού των κρουσμάτων του SARS-CoV-2 και θανάτων εξαιτίας της νόσου στην Τουρκία συνεχίζεται.  Συγκεκριμένα το τουρκικό υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε 22.291 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα τις τελευταίες 24 ώρες. Το ίδιο χρονικό διάστημα 76 άνθρωποι υπέκυψαν στην Covid-19, υψηλό έξι εβδομάδων.

Οι ημερήσιες μολύνσεις της Covid-19 κορυφώθηκαν τον περασμένο Απρίλιο φτάνοντας τις 63.000, αλλά έπειτα από ένα αυστηρό lockdown στα μέσα Μαΐου, έπεσαν στο χαμηλό των 4.418 κρουσμάτων στις 4 Ιουλίου, πριν αρχίσουν έπειτα να σημειώνουν μια σταδιακή άνοδο σε συνέχεια της άρσης όλων των περιορισμών που είχαν τεθεί για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Ο υπουργός Υγείας Φαχρετίν Κοτζά δήλωσε ότι το 87% των τρεχουσών κρουσμάτων ήταν μεταξύ ατόμων που δεν είχαν εμβολιαστεί πλήρως.

 

Μεξικό

Το υπουργείο Υγείας του Μεξικού ανακοίνωσε χθες Τετάρτη ότι τις προηγούμενες 24 ώρες υπέκυψαν 537 ασθενείς με την COVID-19 και διαγνώστηκαν 19.028 κρούσματα του SARS-CoV-2.

Ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορωνοϊού στο Μεξικό των 126 εκατομμυρίων κατοίκων έχει φθάσει ως εδώ τους 239.616 νεκρούς επί συνόλου 2.790.874 μολύνσεων. Δεδομένα για την πλεονάζουσα θνησιμότητα που δημοσιοποίησε πρόσφατα το υπουργείο Υγείας έδειξαν πως οι θάνατοι εξαιτίας της COVID-19 πιθανόν είναι τουλάχιστον 60% περισσότεροι από τους επιβεβαιωμένους.

 

Χιλή

Ο υπουργός Υγείας της Χιλής, ο Ενρίκε Πάρις, ανακοίνωσε χθες Τετάρτη ότι πάνω από 12,07 εκατομμύρια πολίτες, ή με άλλα λόγια το 79,41% του πληθυσμού-στόχου της εκστρατείας ανοσοποίησης στη χώρα, έχει πλέον εμβολιαστεί πλήρως για την COVID-19.

Εντός εβδομάδας θα αρχίσει ο εμβολιασμός εφήβων μεταξύ 12 και 17 ετών με συννοσηρότητες.

Το υπουργείο Υγείας ενημέρωσε χθες ότι τις προηγούμενες 24 ώρες διαγνώστηκαν 828 κρούσματα του SARS-CoV-2 και υπέκυψαν 25 ασθενείς με την COVID-19. Ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορωνοϊού στη χώρα της Λατινικής Αμερικής έφθασε μέχρι εδώ τους 35.176 νεκρούς επί συνόλου 1.611.917 μολύνσεων. Πάντως τα κρούσματα μειώθηκαν κατά 14% τις τελευταίες επτά ημέρες και κατά 46% τις τελευταίες δεκατέσσερις.

 

Αυστραλία

Το ξέσπασμα που αποδίδεται στην παραλλαγή Δέλτα του νέου κορωνοϊού συνεχίζει να παίρνει διαστάσεις στη μεγαλύτερη πόλη της Αυστραλίας: στο Σίδνεϋ ανακοινώθηκε σήμερα ότι το προηγούμενο 24ωρο διαγνώστηκαν 239 κρούσματα του SARS-CoV-2, ο υψηλότερος αριθμός σε ημερήσια βάση από την εκδήλωση της πανδημίας. Πάνω από δύο εκατομμύρια κάτοικοι σε οκτώ περιοχές της πόλης που χαρακτηρίζονται εστίες θα αναγκαστούν να φορούν μάσκες όταν βγαίνουν από το σπίτι και να παραμένουν σε ακτίνα 5 χιλιομέτρων από το σπίτι. Το Σίδνεϋ διανύει την πέμπτη από τις εννέα εβδομάδες του lockdown, που παρατάθηκε χθες και πλέον αναμένεται να αρθεί την 28η Αυγούστου, όμως η εξάπλωση του παραλλαγμένου στελέχους Δέλτα, που είναι πολύ πιο μολυσματικό, συνεχίζεται.