NEA

Βρετανία: Ο αριθμός των εργαζομένων ξεπέρασε τα προ της πανδημίας επίπεδα

Βρετανία: Ο αριθμός των εργαζομένων ξεπέρασε τα προ της πανδημίας επίπεδα

Οι εργοδότες στη Βρετανία προσέθεσαν αριθμό ρεκόρ 241.000 εργαζομένων τον περασμένο μήνα, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των υπαλλήλων σε μισθοδοσία πάνω από το επίπεδο που ήταν πριν η Βρετανία να εισέλθει για πρώτη φορά σε lockdown λόγω της COVID-19 πέρυσι, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα.

Τα στοιχεία για την απασχόληση ανακοινώθηκαν ενώ η βρετανική κυβέρνηση ετοιμάζεται να τερματίσει το πρόγραμμα αναστολής εργασίας στις 30 Σεπτεμβρίου, που βοήθησε περίπου το ένα τρίτο των εργαζομένων στο αποκορύφωμά του ενώ τον περασμένο μήνα προσέφερε ακόμα στήριξη σε περίπου 700.000 εργαζομένους πλήρους απασχόλησης.

Τα σημερινά στοιχεία σηματοδοτούν βελτίωση από τα αδύναμα οικονομικά δεδομένα του Ιουλίου, όταν η βρετανική ανάκαμψη επιβραδύνθηκε καθώς εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι αναγκάστηκαν να μείνουν σπίτι τους αφού ενημερώθηκαν ότι είχαν έρθει σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα COVID-19.

Οι αποδόσεις των βρετανικών κρατικών ομολόγων αυξήθηκαν μετά την ανακοίνωση των στοιχείων --με την απόδοση του διετούς τίτλου να ανέρχεται στο υψηλότερο επίπεδό του από την αρχή της πανδημίας-- καθώς τα στοιχεία δημιούργησαν ερωτήματα για το πότε η Τράπεζα της Αγγλίας μπορεί να αρχίσει και πάλι να αυξάνει τα επιτόκια.

Οι επιχειρήσεις ανέφεραν πάνω από 1 εκατ. κενές θέσεις στους τρεις μήνες έως τον Αύγουστο --αριθμός ρεκόρ-- με το  ποσοστό της ανεργίας να μειώνεται οριακά στο 4,6% τους τρεις μήνες έως τον Ιούλιο, όπως ανακοίνωσε η εθνική στατιστική υπηρεσία (ONS), συμβαδίζοντας με τις προβλέψεις των οικονομολόγων σε έρευνα του Reuters. (πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)