NEA

Εγκαινιάστηκε Μονάδα Τηλεψυχιατρικής στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Σύμης

Εγκαινιάστηκε Μονάδα Τηλεψυχιατρικής στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Σύμης

Το Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο (ΠΠΙ) Σύμης εγκαινίασε το Σάββατο, 18 Σεπτεμβρίου, η υφυπουργός Υγείας, Ζωή Ράπτη.

 

Η Μονάδα Τηλεψυχιατρικής στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Σύμης, υπό τη μορφή ολοκληρωμένου ψηφιακού εξωτερικού ιατρείου, θα δώσει τη δυνατότητα στους κατοίκους του νησιού να λαμβάνουν, πέραν της ψυχοκοινωνικής υποστήριξης,  υπηρεσίες εκτίμησης και διάγνωσης των ασθενών, τακτικής παρακολούθησής τους, συνταγογράφησης φαρμάκων, αντιμετώπισης οξέων περιστατικών, καθώς και υπηρεσίες έκδοσης πιστοποιητικών. Οι υπηρεσίες αυτές θα παρέχονται όλο το 24ωρο, επτά (7) ημέρες την εβδομάδα.

Στόχος η ποιοτική και αποτελεσματική κάλυψη των αναγκών Ψυχικής Υγείας σε ενήλικες, παιδιά και έφηβους κατοίκους απομακρυσμένων νησιωτικών και ορεινών περιοχών.

«Είμαι ιδιαίτερα συγκινημένη που βρίσκομαι σε αυτό το υπέροχο νησί της πατρίδας μας», δήλωσε η υφυπουργός Υγείας μετά το πέρας των εγκαινίων.

«Η ανάπτυξη Μονάδας Τηλεψυχιατρικής στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Σύμης, αποτελεί έμπρακτη απόδειξη ότι η Κυβέρνησή μας δεν ξεχνά ποτέ την ακριτική Ελλάδα.

Το έργο που εγκαινιάσαμε σήμερα θα προσφέρει άμεσα ποιοτικές υπηρεσίες Ψυχικής Υγείας στους κατοίκους του νησιού, χωρίς προβλήματα και καθυστερήσεις, μέσω της χρήσης διαδικτύου, από εξειδικευμένους επαγγελματίες Ψυχικής Υγείας.

Στο δύσκολο αγώνα για την αντιμετώπιση της πανδημίας, αλλά και στο δρόμο μετά, είμαστε όλοι μαζί για να επανέλθουμε με ασφάλεια στην κανονικότητα, υποστηρίζοντας με όλες μας τις δυνάμεις τον Άνθρωπο».

Στην τελετή εγκαινίων, παρευρέθηκαν ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Σύμης, Τήλου, Χάλκης και Καστελόριζου κ.κ. Χρυσόστομος Β΄, ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Ν. Παπαθανάσης, ο πρώην υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Α. Στεφανής, ο Δήμαρχος Σύμης Λ. Παπακαλοδούκας, οι Βουλευτές Δωδεκανήσων  Μ. Ιατρίδη, Β. Υψηλάντης, Ι. Παππάς και η Αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Χ. Γιασιράνη. 

Το έργο υλοποιείται από το υπουργείο Υγείας σε συνεργασία με την ΑΜΚΕ «ΚΛΙΜΑΚΑ».