NEA

Είπαν σήμερα...

Είπαν σήμερα...

Τα βασικά σημεία των δηλώσεων που έκαναν σήμερα οι ειδικοί από το χώρο της υγείας και του φαρμάκου, αλλά και οι εκπρόσωποι της πολιτείας…

-Αναζωπύρωση της πανδημίας με πέμπτο κύμα κορονοϊού μέσα στο χειμώνα αναμένει ο καθηγητής Μικροβιολογίας Αθανάσιος Τσακρής και εκτιμά ότι σταδιακά όλοι θα κληθούμε να κάνουμε τρίτη, αναμνηστική δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού, καθώς μελέτες δείχνουν ότι έξι μήνες μετά τη δεύτερη δόση η προστασία μειώνεται. «Η τρίτη δόση θα παίξει καθοριστικό ρόλο στη διαχείριση της πανδημίας σε αυτό το πέμπτο επιδημικό κύμα, αν έχουμε μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού για να έχουμε μικρότερες επιπτώσεις και μικρότερα προβλήματα», σημείωσε ο καθηγητής.

-Τον κώδωνα του κινδύνου για την χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη έναντι του κορονοϊού, χτύπησε από τη Δράμα η αναπληρώτρια υπουργός υγείας, Μίνα Γκάγκα. Η κ. Γκάγκα που βρέθηκε στην πόλη της Δράμας, τόνισε την ανάγκη να αυξηθούν τα ποσοστά των εμβολισμών ώστε να περιοριστούν τα κρούσματα και να μη πιέζεται το σύστημα υγείας.

-Για την πορεία της πανδημίας στην χώρα μας αλλά και την εμβολιαστική διαδικασία, εκφράζοντας τον προβληματισμό του, μίλησε ο καθηγητής πνευμονολογίας Θεόδωρος Βασιλακόπουλος. Όπως είπε ο αριθμός των πολιτών που έχουν νοσήσει -περί τις 600.000, μπορεί να προσμετρηθεί στον αριθμό των εμβολιασμένων πολιτών, ενώ εξήγησε ότι εκείνος που νόσησε τον Μάιο ή τον Ιούνιο του 2020 έχει τώρα μια πολύ μικρή ανοσία, μια πολύ μικρή κάλυψη και πρέπει να εμβολιαστεί. «Στην Ελλάδα επιλέξαμε να μην ακολουθήσουμε τα ευρήματα της επιστήμης και να ρισκάρουμε να φτάσουμε προς τα εκεί (το τείχος ανοσίας) με μεγάλο ποσοστό νόσησης και άρα μεγάλο αριθμό θανάτων», πρόσθεσε.

-«Θα μπορούσαμε να τελειώσουμε το πόλεμο τώρα. Άμα όλοι παίρναμε τα εμβόλια, θα τελείωνε ο πόλεμος», ήταν η άποψη του καθηγητή Ιατρικής και Κοινωνιολογίας του Yale, Νικόλαου Χρηστάκη.  «Κατά τη γνώμη μου δεν είμαστε στην αρχή του τέλους της πανδημίας αλλά πλησιάζουμε το τέλος της αρχής», τόνισε ο καθηγητής.

-Η Ελλάδα επιτάχυνε τις δομικές μεταρρυθμίσεις σε σημαντικούς τομείς, όπως ο ψηφιακός μετασχηματισμός που μπορεί να αποτελέσει τη βάση για την ανάκαμψη και ανάπτυξη της χώρας επισήμανε ο επικεφαλής της Pfizer Άλμπερτ Μπουρλά, εξηγώντας την προσέλκυση διεθνών επενδύσεων στη χώρα μας με την ευκαιρία των εγκαινίων του παγκόσμιου Κέντρου Ψηφιακής Καινοτομίας και του παγκόσμιου Κέντρου Εξυπηρέτησης Επιχειρησιακών Λειτουργιών και Υπηρεσιών της εταιρείας, στη Θεσσαλονίκη.

-«Δυστυχώς άνθρωποι της Εκκλησίας δεν άκουσαν τη Σύνοδο και παρέσυραν αρκετό κόσμο» τόνισε στο κανάλι ΡΙΚ ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος. Ευτυχώς η συντριπτική πλειοψηφία άκουσε, εμβολιάζεται και πάμε καλά» πρόσθεσε.